Rekruttsamling og Vips film

Jeg må si meg enig med Elin, vi har hatt en fantastisk helg på rekruttsamling. Så mange bra tilbakemeldinger og så mye bra trening, nå er jeg mer motivert enn noen gang til å trene. Fredagen startet med uttakstevne, målet for dagen var ingen lyd og spesielt på fellesøvelsene. Jeg la noen få fellesdekker på utsiden hvor jeg ikke belønnet når jeg kom inntil men bare klappet henne til jeg kjente hun var rolig og deretter gikk litt fot før jeg belønnet. Inne i ringen kjentes hun fin ut, ingen lyd på fellesdekken som var første øvelse, en ørliten økning i aktivitetsnivået når jeg kom tilbake, men fikk roet henne ned når jeg kom inntil.
Felles sitt i en ny ring, her hadde hun ørlite grann lyd når jeg kom inntil og øvelsen var ferdig (les: når de andre belønnet sine hunder) jeg lot henne med vilje få sitte litt fot og deretter la jeg henne ned og bare klappet henne.
Fikk roet henne ned på en bra måte og kunne belønne på utsiden av ringen.

Resten av øvelsene gikk relativt bra, hun gjorde en apport dirrigering til 10, innkalling med stå og sitt (som jeg hadde nøret om på utsiden), finfin manekeng, en irriterende forflytning på avstand fra stå til dekk og resten av øvelsen uten forflytning.

Neste ring startet med fot, her hang hun fint med akkurat sånn jeg vil ha det, men ble opptatt av noen som spilte fotball et øyeblikk og fikk ikke med seg at jeg rygget før jeg allerede hadde begynt å gå, neseprøven gikk finfint, i ruta måtte jeg ha dobbelkommando på ned dekken (enda en irriterende feil som stadig vender tilbake) og på hoppet åpnet himmelen seg og det både regnet og haglet. Det gjorde ikke noe for kry, men hun ble også så høy at hun ikke ville slippe metallen og jeg måtte ha dobbelkommando på den (arg igjen!)

Alt i alt var det mye bra, men sånne irriterende tullefeil som jeg har forsøkt å trene på gjorde at det ødela litt for min opplevelse av det hele. Vi endte opp på 266, fikk en 12 plass av 24 startende og ble beste rekrutt.

Resten av helgen fikk vi trent på tingene som ikke fungerte som de skulle og jeg fikk et skikkelig bra tips til slippen som jeg virkelig skal teste ut, foreløpig ser det ut til å funke helt hundre. Men jeg skal fortsatt jobbe med å få henne høyt høyt oppe og se om hun fortsatt klarer det.
Nå legger vi all vår energi på å bli så klare som mulig til nm 4-5 juni, jeg holder på å lage en fremgangsplan så vi kan forberede oss på best mulig måte. Første del av planen har vært konkurransetrening mandag og idag, deretter kommer Lise fra elitesatsingen ned imorgen og sammen med henne og Lise skal jeg trene videre på ulike settinger.
Søndag er det stevne i Kragerø som både Kry og Vips (hujedamej) skal gå og planen videre blir lagt ut ifra hvordan hun svarer på treningen frem mot søndag.

Jeg har kjørt rundt med kamera i bilen for å få filmet noen av treningene våre, men uten resultat. Det er så mye som skjer at jeg aldri rekker å ta det ut en gang, i mellomtiden får dere nøye dere med Vips sin debut i lydighetsringen. Rekruttklassen 29 april, min lille vimsete Vips. Han gjorde en fin figur og vant klassen med 172 poeng. Jeg måtte kjøre en quick fix på oppsittene som han tyvstartet på under trening, derfor fikk vi dobbelkommando på begge oppsittene. Resten er jeg fornøyd med, han jobber på og gjør som på trening, verken mer eller mindre.

Tannvis: 9
Lineføring: 10
Dekk fra holdt: 10
Innkalling: 9
Stå under marsj: 10
Enkeltdekk: 9
Helhet: 10