Røde streker

Det aller beste med å ha en nabo er at man kan gjøre hva man vil når man vil.
Det aller beste med å ha en nabo er at man ikke trenger å reise langt for å trene sammen eller dra på skogstur.
Det aller beste med å ha en nabo er når det er Elin!

I går pakket vi lunsj-bagen og kravlet opp heia for å holde på nyttårsforsettet mitt om å spise varm lunsj hver dag. Alle hundene var med og de fikk trene på å ligge stille mens de andre løp, ikke starte på en annens fri kommando og søke etter ting vi hadde mistet (på ordentlig) og ting vi hadde lagt ut (med vilje).

Til uken har vi leid ridehall både tirsdag onsdag og torsdag ettersom det er et nytt uttaksstevne på lørdag. Jeg har satt av dagen i dag til å skrive ned hvilke øvelser jeg kan trene på hjemme frem til tirsdag slik at jeg er helt sikker på at kjedene vi skal kjøre kommer til å holde.

Når vi trente på tirsdag kom det nemlig to røde streker i boken. Felles sitt og neseprøven.

På felles sitt la hun seg den ene gange og reiste seg for å komme etter meg den andre gangen. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er å gjemme seg på et sted hvor du kan se hele hunden, ikke bare kan du se om den reiser seg eller gjør andre stole feil som du må bryte den for, men du kan også se hva hunden gjør før den reiser seg slik at du kan stoppe den på et tidligere tidspunkt neste gang.

Jeg kan heller ikke få sagt hvor glad jeg ble for at hun reiste seg på trening også, er det en ting som er irriterende så er det ting som bare skjer på stevner slik at man ikke kan ta tak i det.
Nå har hun bare gjort det en gang på stevne, men læringen fra den gangen om at i den situasjonen så lønnet det seg faktisk å gå fra plassen sin for å slippe og sitte der, den tror jeg sitter ganske lenge i.
Så når hun reiste seg fra felles sitte på torsdag kunne jeg bare reise meg opp og sette henne tilbake.

Felles øvelsene er vanskelige å balansere. Belønner jeg for bra om hun ligger eller sitter fint så begynner hun å pipe når jeg kommer mot, samtidig vil jeg gjerne kunne belønne bra for at hun faktisk sitter eller ligger bra når jeg er borte.
Jeg har derfor bestemt meg for at om hun sitter bra så kan jeg gå inntil, fortsette ut av banen og deretter belønne, som i; om du gjør som du skal får du fortsette til belønningen. Eller enklere sagt, jeg flytter belønningspunktet.
Dersom jeg skal belønne når jeg kommer inn til henne så får hun frolic delt i mange biter som jeg enten a) gir til henne mens jeg bruker omvendt lokking eller b) strør rundt på bakken som hun kan spise og søke etter samtidig.