Prosjekt Pelle dag 3

eller fire…jeg filmet igår også men fant ikke filmen igjen på kamera.
Igår trente jeg igjen med kry som forstyrrelse, det var mye enklere å holde fokuset hans denne økten. Han hadde et par ganger hvor jeg slet av et muskelfeste eller to, men bortsett fra det jobbet han fint og fokusert.

Idag var vi ute på tur hvor vi brukte første halvdelen av turen på å trene hverdagsfot. Jeg vil han skal gå ved siden av meg i bånd, han trenger ikke se på meg, men han skal velge å gå der. Det vil si at jeg ser etter steder hvor han bremser inn for å ikke gå forbi meg eller klarer å holde posisjonen lengre og lengre. Da belønner jeg. Går han forbi meg snur jeg og går bakover til han ser på meg, da fortsetter vi fremover. Den lille turen som normalt tar ti minutter tok idag en halvtime, men det kommer til å være verdt det. Jeg var klar til å rygge hele veien hjem om jeg måtte det.

Til slutt fikk vi alikevel skikk på det, og belønningen var å få løpe løs og bade (han er jo tross alt halvt retriever) Han hoppet og spratt, spiste vann og løp som han skulle hatt fanden i hælene. Det vil si så fort som han klarer å løpe da, i forhold til mine små går det ikke fort i det hele tatt. Vi kastet litt pinne, øvde på hvordan man skal oppføre seg rundt pinner (om du prøver å ta pinnen igjen når jeg strekker frem hånden så snur jeg og går, blir du stående kaster jeg den en gang til)
Jeg forsøker også å utfordre han litt når det gjelder selvkontroll i å leke rundt meg.  Plutselig mens vi går bøyer jeg meg ned, sniker meg mot han og så leker vi litt. Deretter sier jeg, nå er det nok og står passiv til han slutter å hoppe rundt meg.
Litt vanskelig syns han det er, men jeg syns det er ganske viktig å finne ut hvordan jeg kan få stoppet han når han blir som villest og det er en fin læring for ham også. Jeg starter leken, jeg slutter den, vi har det moro.

I ettermiddag fikk vi besøk av Vips bedre halvdel og yndlingsbror, nemlig Kuling. Før de fikk leke sammen fikk jeg lov å bruke dem som statister på Pelle. En helt ny og spennende hund, hvordan skulle dette gå?

Det gikk som det gikk, helt strålende. Jeg er overrasket over hvor fort han tar treningen. Allerede idag var det mye mindre hopping og kasting i båndet. Et par ganger i starten av økten og resten av tiden oppførte han seg som en engel, han kunne tilogmed leke løs rundt kuling!

Jeg tror det er tre ting som spiller inn på hvor fort han tar treningen:
1. Vi har trent mye kontakt når vi går på tur og ellers i hverdagen, det skal lønne seg og være ganske lett å snu seg til meg
2. Vi har gjort masse moro sammen, vært på tur, badet, kastet pinner, gjort små triks og øvd på selvkontroll øvelser rundt i huset. Det vil si større verdi for MEG.
3. Han har vært på lang tur og kost seg lenge og
4. Han kjenner igjen situasjonen med en annen hund på plenen.

Planen for imorgen er, hold dere fast; å trene ute på Hove blant deltakerne på agility stevne! Jeg har kjøpt inn en grime vi driver og trener litt på utenom øktene. Om ting blir helt ute av kontroll imorgen tenker jeg nemlig at det er bedre både for nakken hans og armene mine om han ikke får til å kaste seg så innmari hardt i båndet. Det gir meg også mulighet for å belønne ekstra mange ganger for kontakt ettersom jeg lett kan snu ham så han ser mot meg.

Så må jeg bare si det igjen, han er en fantastisk snill hund. Tusler rundt og legger seg ned og sover overalt inne (i motsetning til mine to minste), kan gå løs og holde seg i nærheten og bryr seg ikke nevneverdig om besøkende.
Fantastisk, hadde det ikke vært for at jeg allerede har tre kunne jeg gjerne tenkt meg å beholde ham. Eller det vil si, om jeg hadde vært 60 og bare trengte en venn for livet hadde jeg ikke vært i tvil, han kommer til å bli en helt fantastisk kamerat for den som får ham.

I tillegg var vi ute og konkurrerte igår, både Kry, Spike og lille Vips for aller første gang.-
Først ut var rekruttklassen med tannvis, lineføring, dekk fra holdt, innkalling, stå under marsj og enkeltdekk i 1 min. Jeg var ganske spent før jeg gikk inn, med en helt ny hund kan man aldri være helt forberedt på hvordan ting går.
Vi har jo trent en del kjeder, og jeg visste hvor svakhetene lå (få til både detaljer og helhet i lineføringen, forberede ham på at det er enkeltdekk og ikke en innkallingsøvelse når jeg legger ham og går ifra)
Jeg hadde ikke tenkt å bekymre meg, han jobbet som en helt i ringen. Vi fikk 9 og 10 på alle øvelsene og 10 i helhet. Flinke lille Vips, han vant tilogmed sin første pokal 🙂
Vant gjorde også Kry med 280 poeng  i elite og Spike som endelig fikk opprykket fra klasse tre med solid margin. 284 poeng og en flott oppvisning. Nå er det eliten neste.

Hurra for hundene våre!