Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Prosjekt Pelle dag 2 – Hundetrener Siv Svendsen

Prosjekt Pelle dag 2

Konkurransen er ferdig, takk for alle forslag!

Vinnerforslaget er fra Anne som skrev på facebook: Gå pent i bånd med biler susende forbi og passere en møtende hund (og eier) som lyst til å hilse på Pelle.

1. Det er akkurat det Pelle trenger, han eier overhodet ingen selvkontroll rundt andre hunder
2. Om han skal omplasseres vil det gjøre ting mye enklere om han kan passere andre hunder uten å bry seg. Nevnte jeg at han er sterk?

Treningen fortsetter, igår ble det fokus på kontakt og selvkontroll rundt andre hunder etter et ublidt møte med Pelles krefter forleden dag. Le om dere vil, jeg ser ut som en filledokke når han kaster seg ut i båndet på filmen. Det er IKKE lett å holde han igjen, og mine hunder virker nå som  mus i forhold.

Fokuset ligger på at han skal velge rett, han skal velge å se på meg, ikke gjøre det fordi jeg maser på ham eller drar i båndet. Innimellom går jeg bakover og belønner at han følger etter om han ser seg helt blind, men de fleste gangene står jeg passiv (dog parat), venter til han snur seg av selv og regner med at belønningene gjør resten.
Han har ikke verdens beste fokus på meg når vi står alene, helst ville jeg at han skulle låst blikket på meg og ikke ville forlatt min side. Til denne treningen brukte jeg bare forkuler så det kan selvsagt ha noe å si. Jeg gjorde det for å skape enda større forskjell i belønningskvaliteten når jeg tok ut kry. Da fikk han kjøttboller som belønning, men det er fortsatt en vanskelig situasjon for ham.
Helt til sist i filmen velger han faktisk å se bort på kry, tenke seg om littegrann og så velge å se tilbake på meg uten å kaste seg ut i båndet. Veldig bra valg, og da skulle jeg jammen ønske jeg hadde vom og hundemat i lomma.

I tillegg til å trene på selvkontroll rundt andre hunder må jeg forsøke å finne noen andre store hunder han kan leke med, det er klart at det gjør treningen vanskeligere om han alltid bare får se hunder på avstand men aldri lekt eller hatt det moro med dem.
Så, om noen bor i nærheten og har en stor hund så si gjerne ifra. Pelle er veldig snill men litt voldsom, det vil si at han slår med labbene og hopper. Han har hilst på Vips og viser ingen tegn til å være sint. Bare litt manglende kroppskontroll som sagt…

Det har vi også jobbet på, to ganger om dagen får han klatre og balansere i skogen. 1. for å slanke seg og 2. for å få mere muskler og bedre kroppskontroll. Han er fantastisk snill å ha løs, går aldri lengre enn 5 meter unna og kan fint fanges inn igjen.
I bånd er han derimot verre, han drar ikke så mye, men….innimellom om han syns det er litt kjedelig eller bare har lyst å lage litt bråk så begynner han å hoppe og bite. Tydeligvis er det en stor belønning for ham om man prøver å ta han i halsbåndet, snakke til han eller få ham til å holde opp. Det er lett gjennomskuelig at han tenker; kom igjen da, hva gjør du nå? hæ, hæ? reager da. En ungdomsbølle!
Raskt forstod jeg at det ikke var noen hensikt i å stoppe ham, så istedenfor dro jeg frem en godbit og sa sitt. Hæ? Sitt? Javel da, klikk og godbit. Så startet jeg å gå igjen og belønnet at han kikket på meg mens vi gikk. Etter en liten stund fortsatte vi turen som før og neste gang han kikket på meg og skulle til å hoppe….så bare snudde han og gikk videre. KLIKK!

Wow, det er virkelig veldig morsomt å se hvor stor innvirkning det har om man klarer å styre belønningene og se at det faktisk nytter.
Resten av dagen idag skal brukes til å trene enda mer selvkontroll rundt andre hunder og å hilse pent. Altså ikke hoppe og bite her heller. Men nå skal han få gå og legge seg mens jeg tar ut mine hunder for en siste treningsøkt for stevne ikveld.