Prosjekt Pelle dag 1

Jeg satt akkurat forleden dag og tenkte at jeg trenger en utfordring. Jeg skulle så gjerne ha fasit svaret på akkurat hva som trengs for å få en snill familiehund. Mine hunder er jo så snille og greie at jeg innimellom glemmer hva jeg har gjort med dem. De har heller ikke vært så ektremt bitete eller plagsomme på andre måter.

I går lå jeg faktisk og tenkte at jeg skulle legge ut en annonse for å høre om noen ville låne bort sin problemhund til meg så jeg kunne trene og dokumentere.

Som om skjebnen hadde hørt mine bønner fikk jeg i dag tidlig en telefon med en hund som behøvde et nytt hjem. Det var en stor blanding av labrador og schæfer på 1 år. Hans største problem var bitingen, han hadde den plagsomme uvanen med å bite eieren sin så hun ble full av blåmerker. Ikke hardt, men hardt nok.

Jeg telte til ti, veide raskt for og imot og sa; la meg ta ham og se hva jeg kan gjøre.

Planen er altså å ha Pelle hos meg i en uke, se hvor ille problemet er og om det går an å gjøre noe med og etter en uke får vi se hva som skjer (Til Atle; nei, jeg skal IKKE ha ham).

 

Som sagt så gjort, nå ligger han her på kjøkkengulvet og oppfører seg som verdens snilleste kjempe (i forhold til mine er han gedigen), og det er et av problemene han. Han har visstnok så mange fine sider at det er forargelig at de dårlige sidene skal overskygge dette.

Jeg har allerede sett mange av dem, men jeg kan ikke si jeg kjenner en hund før jeg har; ja nettopp, lekt med den. Vis meg hvordan hunden din leker og jeg skal fortelle deg hvordan den er. Nesten da.

Pelle liker godt å leke viste det seg, han kommer lett tilbake med saker og trenger riktignok litt selvkontroll rundt lekene, men ingen big deal. Det han imidlertidig ikke er flink til er å holde tennene sine for seg selv.

Jeg har allerede fått et stort blåmerke under overarmen (ÆV!) og et par mindre på hendene. 2. økt, som jeg også filmer og legger ut i sin helhet jobbet jeg derfor med å kunne slippe leken når jeg holder den stille og IKKE bite. Hver gang han bet meg hyler jeg og går unna litt. Det ser ut som det kan være en fin måte å jobbe med Pelle på, han blir litt overrasket men går ikke i gang og tar det som en lekeinvitasjon som mange hunder gjør.

Han er i tillegg utrolig sterk (eller så er jeg utrolig svak) så jeg må holde han i halsbåndet i starten av treningen så ikke han skal få til å legge vekten bakover.

Målet for økten;

  1. Lære han at det er en fin ting å slippe når jeg holder leken passivt
  2. Bryte hver eneste gang han biter meg

 

På slutten av økten er han sliten, men et ørlite glimt av hva han har begynt å forstå kommer likevel frem. Nå ligger han som sagt som et slakt ved bena mine mens jeg jobber, det eneste han ikke syns var en god ide så langt var å gå opp trappa, ellers er han ganske laid back til å være på ferie hos meg for første gang.

Når det er sagt har jeg dratt i gang en liten uhøytidelig konkurranse. Mens Pelle skal være hos meg vil jeg ha en ekstra utfordring, derfor spiller jeg ballen over til dere. Hva vil dere Pelle skal lære mens han er her?

Det kan være en hverdagslydighetsøvelse som å komme på innkalling fra en annen hund, eller en eliteøvelse. Jeg kommer til å filme treningen og legge ut stegvis hvordan det går og beste forslaget premieres!

Prosjekt Pelle over og ut.