Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Prosjekt; engasjement! – Hundetrener Siv Svendsen

Prosjekt; engasjement!

En ting jeg jobber mye med for tiden er engasjementet til Flint, eller kanskje ikke engasjementet, men at hun skal bli mer treningsklok. Akkurat som Messi i forrige blogginnlegg har hun noenganger hatt litt vanskelig for det når det gjelder å veksle fra belønning og rett i ny repetisjon.
Jeg tar leken og hun bruker lang tid på å tilby samme atferd en gang til. For en mnd siden bestemte jeg meg for å virkelig ta tak i problemet og gjøre noe med det.
Spesielt når det gjelder å søke ut fra meg, jeg vil ikke trene inn ruta før jeg har en hund som kan springe ut fra meg og tråkke på musematten med engasjement.

Først belønner jeg at hun blir stående på musematten med litt forstyrrelser for å gjøre det tydeligere for henne hvor verdien skal være. Deretter vil jeg at hun skal søke opp musematten fra litt avstand før hun får tilbake leken. Som dere ser bruker hun litt tid før hun kommer på hva hun skal gjøre og jeg vil ha tusen ganger mer trøkk. For å øke intensiteten og legge inn mer trøkk forsøker jeg å legge inn samme energi i belønningene som jeg vil ha i utførelsen.

Her er video 1, oppfølgingsfilmer kommer.