Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 På vei til nordisk – Hundetrener Siv Svendsen

På vei til nordisk

Lørdag og søndag. Vi bruker hele helgen på gjetehundkurs i Seljord der vi både blir tynt til vårt ytterste og løftet frem av nye fremskritt. Det er mye vi ikke kan enda. Mest ting jeg ikke kan og noen ting kry ikke kan. Jeg kan ikke lese sauen. Tenke og si høyre og venstre fort mens det skjer mye annet. Legge opp treningsøktene like effektivt som når jeg trener lydighet. Ting jeg ikke klarer; ha korte effektive økter, skrive opp målsettinger, trene på nye ting først, øke vanskelighetene gradvis.

Heldigvis har jeg lært etter hvert at man skal lære inn nye ting først når hunden er mest opplagt, gi meg før hunden blir for sliten, ikke bare trene på ting vi kan og ikke hoppe fra steg a-f i et jafs. Jafsetrening er bare lov innimellom for å teste. Ikke hele tiden.
Akkurat da tenkte jeg på hvordan det er å være ny i lydighetstrening.

Mandag var det mininordisk oppe hos elin og kry var skikkelig sliten. Så sliten at når jeg tok ut vips la hun seg til å sove! Det er ikke likt Kry så da fikk hun sove på sofaen sammen med meg resten av dagen og spise godteri.

Tirsdag var vi langt inni landet forbi Evje og trente på sau sammen med en liten gjeng med andre trivelige sauefolk. Elin og halvtamme Scooter, Rolf med spinnville Bjørk, Jeanette med kokos, den tøffe broren til kry og Linn Kristin med sine flinke hunder. Hun har blant annet blitt plukket ut til å være med i både NM og nordisk med sin unge hund!

Vips fikk også prøve seg litt, og han syns det var skikkelig morsomt å spre sauene ut over hele jordet og løpe sammen med dem. Jeg har troen på ham, men han trenger nok litt mer tid før han blir ordentlig interessert.

Da jeg kom hjem igår kveld skrev jeg en liste over hva jeg skulle gjøre idag og sovnet halv ni.
06.00 stod jeg opp for å rekke å pakke før trening i hallen klokka ni.
Det rakk jeg ikke så istedenfor måtte jeg bruke resten av dagen på å pakke ut, pakke inn og rydde opp. Det er jammen ikke lett å pakke klær. Alltid glemmer jeg noe eller angrer på at jeg tok med noe eller tar med helt feil klær.
Idag måtte jeg grave frem finklær. Jeg tror ikke jeg har gått med finklær siden i sommer, men nå var deg altså dags. Kjørte til Larvik, plukket opp Maren og så låste vi oss inn på buisniss class. Ja låste (!) oss inn. Det er nemlig så topp hemmelig at bare de privilegerte får sitte her. De som skal gå nordisk foreksempel.
Her har vi gratis Internett, tv, frukt og som sagt egen nøkkel!
Bedre oppladning kunne vi ikke hatt.

20111102-190024.jpg