På flyttefot

Jeg elsker å ha valp, man har liksom hele verden foran seg og uante muligheter. Hovedfokus for lille Vips er miljøtrening og leking. Jeg snakket med et antall hundetrenere før jeg bestemte jeg for å kjøpe ham og spurte dem hva de ville gjøre annerledes med neste hund. Noen av dem sa de ville lære inn ulike øvelser annerledes, men de aller fleste sa de ville lagt enda mer fokus på å leke med hunden.
Det er faktisk en av tingene jeg skulle ønske jeg gjorde meg kry når hun var mindre, la enda mer energi i å få en så bra kamp at det blir en nr en belønning.
Tenk på alle fordelene med å ha en bra kamp; Dersom du ikke leker med hunden kommer mye av verdien for deg forflyttes til andre hunder ettersom hunden leker og har det kult med dem istedenfor deg. Du har en belønning du kan bruke overalt og har med deg hele tiden. Jeg tror ikke jeg vet om et sted hvor det ikke finnes noe man kan leke med, en pinne, en snøball, båndet til hunden, genseren din. Tenk så fint om det beste hunden din visste var å leke med deg og den plutselig kom på innkalling fra en annen hund. Du hadde ikke med deg godbiter men fant en kongle og kunne belønne det valget hunden tok = innkallingen kommer til å bli enda sikrere neste gang.
Leking skaper mer driv i hundene, en giret hund gjør alt litt ekstra og kan være fint for å belønne øvelser hvor du vil ha mer trykk. Feks når man skal sende hunden fra seg, få den til å løpe fort når man roper eller for å skape mer driv i å komme tilbake med saker.

Såh, hverdagen til lille Vips består av å se ting man ikke visste fantes, komme seg over ulike ting som er skumle eller…nettopp. Leke! Jeg har klippet av en skinnfille av et gammelt saueskinn som vi har med oss overalt i tillegg til mine egne kjempekule valpeleker da 🙂 Så når han har fått kikket litt på alt det nye og begynnet å kjede seg så drar jeg frem leken og setter igang og har det kult sammen. Etter å ha lekt litt og hilst på noen hunder sovnet han i fanget mitt pent pakket inn i jakka mi. Jeg vet ikke hva det er med ham men jeg elsker den hunden 🙂