Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Offisiell elitedebut – Hundetrener Siv Svendsen

Offisiell elitedebut

Den offisielle elitedebuten er herved gjort, og vi kom på 8 plass med 274 poeng og førstepremie!
Jeg er så utrolig glad, målet mitt var å få en 1. premie, men jeg var ikke sikker på om vi skulle få det. Dette var et kvalikstevne til vm så det var 30 påmeldte og jeg var sikker på jeg kom til å være kjempenervøs. Når jeg meldte meg på hørtes nemlig norsk hovawart klubb ut som et hyggelig lite stevne å debutere på, men skal det være så får det være. Jeg kunne jo ikke trekke meg bare fordi det var et uttakstevne, så jeg reiste innover, med Elin som copilot. Vel mye til copilot var hun ikke, for vi kjørte grundig feil, havnet nede på kaia i horten, suste tilbake og rakk nesten akkurat å stresse på meg et hjerteinfarkt før vi kom frem og løp inn med alle tingene. Alle i elite hadde oppmøte 11, ifølge min eminente tidsplan skulle vi komme frem 10 så jeg rakk å kikke meg litt rundt først og istedenfor landet vi ti på elleve.
Heldigvis var det flere fellesdekker, og jeg var ganske langt bak i rekka. Det vil si at jeg rakk både å lufte kry ordentlig, trene litt og kikke på de andre og hvor jeg skulle stå før vi skulle i ilden. Hvis ikke jeg hadde fått tid til det tror jeg nervene hadde ligget på utsiden av meg. Les; må ha kontroll.
Jeg tror det viktigste for meg i dag når jeg varmet opp som gjorde at jeg ikke ble så ille nervøs var å kjenne hvordan kry reagerte inne i hallen. Vel, hun ble berørt men ikke på langt nær så ille som jeg hadde trodd. Så vi trente litt og koste oss og etter hvert ble det akkurat som en hvilken som helst annen trening hjemme.

Endelig vår tur på fellesøvelsene. På forhånd var jeg litt usikker på om kry kom til å synke veldig sammen på felles sitten og om hun kom til å ligge helt flatt hele fellesdekken. Det begynte veldig bra, vi gikk fot inn og hun satt med finfin kontakt hele tiden mens dommeren ønsket oss velkommen og fortalte hva som skulle skje. Felles sitten gikk fint og vi fikk 10! Nå er det andre gangen vi får 10 på denne, la oss holde det sånn!
Felles dekk ventet hun fint til det var min tur å kommandere, la seg rett ned og lå med hodet nede hele dekken! Hun hadde logret noe veldig når ringsekretæren gikk forbi, men hun løftet ikke hodet og vi fikk 10 på den også. For en start!
Med to tiere på felles øvelsene fikk vi den best mulige starten jeg kunne ønske meg og hun virket ikke berørt av miljøet.

Øvelse 3-7 gikk i en ring og de resterende gikk i en liten ring ved siden av. Mens vi ventet på vår tur hadde jeg henne ute flere ganger, trente litt neseprøve, mannekeng, fri ved fot og avstand (vårt svakeste kort)
Det tok lang tid å gå gjennom alle før det var min tur, men det gjorde ingenting, da fikk jeg god til å se hva de andre gjorde og hvor jeg skulle stille meg selv når det var min tur.

Jeg tok henne ut rett før vi skulle inn, og da angret jeg på at jeg hadde trent så mye for hun virket litt sliten og roligere enn hun bruker å være. Jaja, det var bare å kjøre på. Det eneste jeg skulle fokusere på var å fortsette å jobbe helt til avstanden var ferdig og gå inn i ringen med selvtillit!
Fri ved foten følte jeg ikke hun var med i det hele tatt, men jeg tror det var mest meg som følte det, tror det vi fikk trekk for var at alle holdtene var sene. 7
Mannekengen tyvstartet hun fra stå og sitt når jeg kom for å ta henne med meg, men hun gjorde alle momentene! 8
Innkalling, idet jeg sier stopp kommandoen fortsetter hun frem et skritt og jeg rekker å tenke at hun ikke kommer til å stoppe, før hun plutselig kommer på hva jeg har sagt, gjør et hopp og stopper  9
Ruta løper hun ut til kjegla som står til høyre for den riktige kjegla og jeg må dirrigere henne om, resten gjør hun finfint 8
Apportering med dirrigering må jeg dirrigere henne om fra midtapporten (tror vi fikk trekk for dårlig fart ut til kjegla også) 7,5

Deretter kunne jeg løpe ut og belønne og ta en liten pause før det var tid for neste ring.
Metallen satt hun helt stille når jeg kastet! Jeg var et øyeblikk redd jeg hadde kastet så langt at jeg kom til å knuse det store vinduet som vendte ut, men heldigvis ikke. Fikk trekk fordi hun dunket litt inni meg ved innkomst 9,5
Neseprøve. Idet jeg skal snu meg rundt glemmer jeg å si noe og kry snur seg etter. Snur meg tilbake og sier sitt før jeg fortsetter. Fikk også trekk fordi hun dytter borti en av de andre pinnene med snuten. Men, hun søkte fint og tok pinnen på første konfrontasjon! Hurra! 8
Avstanden, grøss og gru. Her var det bare å kjøre på og se om noe av lærdommen hadde sunket inn. Jajamensann, finfine bakoversitt begge gangene bortsett fra høyrelabben bak som jobber litt ( gjett hvem som har forsterket frem det) Derfor fikk vi 9 og jeg kan igjen løpe ut og belønne masse.

Jeg kunne nesten ikke tro at vi kom på 8 plass av alle deltakerne, jeg syns vi var kjempeflinke! Men det beste av alt er at jeg klarte å jobbe meg gjennom alt det uforutsette som skjedde og snu det til en positiv opplevelse for oss begge. Kry jobbet seg nemlig opp gjennom øvelsene og det var bare gøy å gå i dag! Jeg elsker min glefsende grethe som virkelig begynner å bli herlige henriette.

En stor takk til min copilot og eminente reisefølge (hva skulle jeg gjort uten deg) og til Beate og May Britt som også kom innover og gjorde pausene hundre ganger mer interessante.

Og super grattis til Anette og Flip som vant hele driten! Dette var gøy!

IMG_5925