Observatørhelg

Da er Vips sin andre kurshelg over, dog bare som observatør men likevel med masse nyttig lærdom i bagasjen. Han er fortsatt overraskende lett å ha med å gjøre, når han blir trøtt så legger han seg ned for å sove uansett hvor han er og dersom vi skal trene har han full fokus. Jeg tar meg selv i å bekymre meg hele tiden for hva som kan komme til å skje, for det kan da ikke være så enkelt å ha valp?
Vi har for alvor startet treningen på neseprøven, han kan markere post it lapp, finne den på veggen og vi jobber med å gjøre den mindre. Denne gangen tenkte jeg å gjøre det litt annerledes enn med kry så jeg kommer ikke til å blande post it lapper og pinner men trene begge deler separat. Post it lappene er fine å bruke for å lære inn en bra frysmarkering og å lære inn et søk. Men pinnene gjør jeg akkurat det samme, men flytter den riktige pinnen rundt meg i gresset mens han skal finne og markere. Når dette er bra kommer jeg til å blande inn de andre pinnene men ellers jobbe på samme måte med å kun flytte min som han skal markere på.
Jeg skal forsøke å filme treningen og legge ut, det er lettere å se.
Vi har begynt å trene på å plukke opp apporter, både tre og svensk metall. Den norske får vi ta fatt på til uka, den er litt eklere.
Så på tross at vi trener både plukk opp og frysmarkeringer på samme dag så viser han en fin forståelse for at det er to ulike ting. Kun et par ganger i starten måtte jeg ta vekk pinnen fordi han ville løfte den opp, men etter det ser det ut som han tar poenget. Kanskje det er en smart ting alikevel å trene begge deler så tidlig?


Vips blir kvestet av en jente