Nye kjoler, nye valper


Verdens beste Julie har sydd verdens kuleste kjole til meg, og jeg elsker den. Siden den er sydd spesielt og bare for meg sitter den som et skudd og jeg føler meg helt spesiell og elsket i den. Stoffet er fra et loppemarked og om ikke lenge får jeg en til i blå. Jeg kommer til å bli hoves vakreste!

Når jeg ikke poserer foran kamera med prinsessekjoler trener jeg hund, eller hjelper andre å trene hund. Idag kom min kusine og kjæresten hennes på besøk med verdens søteste lille labradorvalp. Sebastian er 4 mnd og helt spesielt bra. Han leker og jobber, tar treningen som en lek og bare iløpet av dagen viste han finfine takter, derfor er jeg sikker på han kommer til å bli en skikkelig fin hund når han vokser opp.

Det er alltid veldig morsomt å trene med valper, og spesielt når man kan legge grunnlag for god lek tidlig. Jeg kan ikke få sagt hvor viktig det er å leke med valpene, ikke minst fordi man da får enda et verktøy i treningskassa som ingen godbit i verden kan utkonkurrere.
Derfor startet vi dagen med lek, jo lengre leker man har jo mer spennende syns de små valpene det er. Lille Sebastian likte best leker med sauskinn på, så da brukte vi en lang leke jeg har laget med et saueskinn i enden (ikke den på bildet, tror den ligger på et tidligere innlegg)
Etter å ha lekt en liten stund tok vi noen jaktinnkallinger. I starten var han ganske lett å distrahere og farten var ikke superbra. Dette er ganske vanlig de første gangene, men etter et par repetisjoner med virkelig bra lek fra eiernes side kunne han løpe forbi både viftende leker og hunder som lå i veien. Det er bra gjort av en liten valp det!
All ære til den innsatsen som ble lagt i belønningen her, det er nemlig alfa og omega.

For å ikke slite han helt ut i varmen trente vi deretter kontakt, gå pent i bånd og omvendt lokking. Jeg mener at med valper er det to ting som er spesielt viktig; samarbeid og selvkontroll.
Samabeid betyr at hunden syns det er kult å være med deg, at den forstår at alt godt kommer gjennom deg og at dere har det gøy sammen. Gjennom leken bygger man et viktig grunnlag for et godt samarbeid siden dere gjør noe morsomt sammen. Det var også en av grunnene til at underveis i treningen byttet vi leke innimellom for å stadig overraske Sebastian med hvor kult det var å være med oss.
Selvkontroll er alltid bedre enn kontroll. Kontroll er å holde hunden i bånd, dra den bort fra saker, lokke på den eller passe på at det ikke er noe som forstyrrer rundt.
Selvkontroll er at hunden selv velger å ignorere løpende hunder, spennende mennesker eller fristende saker.
Vi starter treningen på disse viktige ferdighetene, men hovedarbeidet gjør man alltid hjemme. Det er jo ikke noe vits å ha en lydig hund om den bare kan det under gitte omstendigheter (som feks på treningsbanen)
Jeg håper jeg får treffe Sebastian igjen ved en senere anledning så jeg kan se hvor flink han er blitt, men i mellomtiden skal jeg slenge bena på bordet og se de nye freestylefilmene jeg har bestilt.