Ny Vips film

Vips er blitt litt større og den planlagte treningen går litt videre. Jeg prøver å trene på mest mulig for å lage et lite frø i flest mulige øvelser. Litt rute, litt apportering, litt innkalling, litt stopper og litt neseprøver. Han har ogå begynt å lære seg litt om hvordan han skal bevege seg i avstanden og jeg har bestemt meg for å legge på kommando på dette med en gang.
Jeg husker veldig godt når jeg skulle lære inn ruta med kry. I starten var jeg veldig redd for å legge inn ruta kommandoen for tidlig, for i starten surret hun jo ofte med hvor hun skulle løpe og hvor hun skulle stå. Tenk hvis jeg sa ruta og så løp hun på utsiden eller for langt og så kom dette tilbake i konkurranse. Istedenfor sa jeg derfor okej eller lagde en hveselyd (umulig å beskrive, det høres unektelig verre ut enn det var. Mer som en mumlende hvisking) hver gang jeg slapp henne for å sende i ruta. Det morsomme er at når hun begynte å lære ruta kunne jeg si denne lyden uansett hvor vi var på banen og hun begynte å lete etter ruta (ofte løp hun dit også).
På avstanden derimot hadde jeg sitt kommando for sitt fra stå når hun ikke hadde låste bakben, men en del fremdrift og det tok betydelig lengre tid å fikse på. Dersom jeg sa sitt mens hun stod oppe og kikket på noe annet så kom det gamle bevegelsesmønsteret tilbake. Kanskje jeg hadde rett likevel? Eller kanskje bare det var slik at sitt kommandoen hadde jo blitt belønnet etter slike sitter med fremoverdrift helt siden jeg fikk henne.

Jeg tror derfor ikke det er så farlig å legge på kommandoer for tidlig, og jeg skal passe på denne gangen at jeg ikke glemmer det. I filmen prøver jeg å si kommandoene for skiftene i avstanden, men jeg er fortsatt litt pysete så jeg tror at om jeg bare sier dem veldig lavt så gjelds de ikke om det blir feil…