Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Nordisk mesterskap – Indi – Hundetrener Siv Svendsen

Nordisk mesterskap – Indi

Etter lørdagens gullfest var det bare meg igjen på søndag. No pressure, vi trenger bare et gull til…
Jeg brukte dagen på å memorere øvelsene, rekkefølgen, kommandoen, oppvarmingen. Jeg visste jo ikke om det var et bra opplegg jeg hadde satt opp før dagen. Var det riktig å fokusere på de ting jeg hadde fokusert på, skulle jeg trent mindre fysisk ukene før, skulle hun egentlig hatt fri igår eller kom jeg til å komme ut med en bombe på banen.

Etter et kokt egg og litt kaffe dro vi bort på stevneplassen og jeg trakk startnummer….2! Nummer 2, og jeg som hadde sett for meg at jeg kunne kikke på de andre deltakerne så jeg fikk se programmet noen ganger. Det var rett før jeg begynte å gråte, men det var ikke annet å gjøre enn å tenke at jajamen da blir jeg hvertfall tidlig ferdig.

Inne på banen var jeg faktisk ikke nervøs som jeg hadde sett for meg. Mye takket være den trivelige dommeren og ringsekretæren som fulgte meg hele tiden og fortalte meg hva jeg skulle gjøre. Takk til dere to!

Jeg mistet noen poeng fordi jeg brukte feil kommando i avstanden, Indi har dekk, Vips og Jim har ligg. Så mistet jeg også noen poeng foran hoppet fordi i mondioring starter alle øvelser med et forberedelsespunkt. Når dommeren gir beskjed og ikke før, går du frem til startpunktet og ved ny beskjed  får du starte øvelsen. Jeg gikk rett til start og mistet derfor 2 poeng. Ergelig,  jeg hadde håpet å slippe slike dumme feil.

Resten av programmet fløt på bra, neseprøven som vi har trent så på gikk strålende, fremadsendingen gikk strålende og sist men ikke minst; bevoktning av gjenstand gikk strålende!

RPFoto.dk Cat 3 No 2-8704 RPFoto.dk Cat 3 No 2-8705 RPFoto.dk Cat 3 No 2-8711 RPFoto.dk Cat 3 No 2-8724 RPFoto.dk Cat 3 No 2-8726

På bevoktning av gjenstand plasserer du hunden oppå noe, i denne konkurransen en koffert. Deretter forsvinner fører og frem kommer en figurant som skal prøve å stjele kofferten. Det er imidlertid noen regler for hvordan hunden skal passe på kofferten. Kun når figuranten kommer nærmere enn en og en halv meter har hunden lov å bite, og så fort figuranten trekker seg tilbake må hunden slippe.
Hunden skal altså vurdere avstanden på egenhånd og ikke la seg rive med i leken. Hvilken hund, når den henger i verdens morsomste leke slipper frivillig og går tilbake til utgangspunktet sånn helt av seg selv? Når dette i tillegg skal skje tre ganger uten at hunden får noen igjen for det må man ha trent bra for at det skal holde.

Poengene blir delt utifra hvor tidlig hunden biter, når den slipper og om figuranten får flyttet gjenstanden.

Vi har trent og trent på dette, spesielt at hun skal slippe når figuranten snur henne rundt slik at han har ryggen til gjenstanden. Da har det hendt så fort at hun bare henger på og fortsetter å kampe. Spesielt når hun biter i armen.

Så når jeg stod bak døren i skjulet og så at det første figuranten gjorde var å få henne i armen og snu henne rundt, og hun slapp og gikk tilbake! Hurra, da fikk jeg lyst å løpe ut med belønningen der og da.

RPFoto.dk Cat 3 No 2-8734 RPFoto.dk Cat 3 No 2-8735

 

Når vi var ferdige endte vi opp på 355 av 400 poeng, en meget bra sum, men det kunne jo hende noen gjorde det bedre…
Hele formiddagen gikk med til å vente, det var bare to deltakere igjen og da…lunsj!

Arg, en times lunsj uten å klare å spise noe særlig. Så de to siste deltakerne som begge begynte veldig bra og spenningen sted…de var uheldige på noen øvelser men jeg var fortsatt ikke sikker på om det holdt.

Siste deltaker var ferdig og vi løp opp til resultatlisten og gjett hva som stod der; VI VANT!
Min første mondiokonkurranse, etter bare å hatt Indi i 1,5 mnd så ble vi nordiske mestere klasse 3!

RPFoto.dk Cat 3 No 2-8766