NM 2012

Idag var vi i Drammen og gikk nm kvaliken. Jeg, Vips og Kry.

Kry gjorde mye bra men har tydeligvis fått en ting for dekk fra utgangstilling, vi nullet på fellesdekken fordi jeg måtte ha fire dobbeltkommandoer og det ble dobbeltkommando både før avstand og innkalling, i tillegg nullet vi apport dirrigering så i år ble det ingen bra plassering på henne. På den andre siden velger jeg å se alt det som var positivt idag; fortsett å svømme!
Når det var Kry sin tur måtte kamerakvinnen min jobbe så derfor ble det heller ingen film, her er karakterene
Kry                                                             Vips
Felles sitt: 10                                           Felles sitt: 10
Felles dekk: 0                                          Felles dekk: 9

Fot: 8,5                                                     Fot: 9
Lynet: 8,5                                                 Lynet: 8,5
Innkalling: 7                                           Innkalling: 7
Ruta: 9                                                       Ruta: 7
Apport dirrigering: 0                             Apport dirrigering: 7
Metall: 10                                                 Metall: 9
Neseprøve: 9                                            Neseprøve: 7
Avstand: 5                                                Avstand: 9

Totalt: 222 poeng og nr 34                   Totalt: 263,5 poeng og nr 20

Så over til dagens lille stjerne; Vips!
En ting er hvor mange poeng jeg får, det er ikke alltid så viktig, en annen ting er følelsen inne i ringen og der vant Vips!
Det var tre ringer idag, i første ringen hadde vi felles øvelser. Den siste tiden har Vips hatt litt ferie når vi har hatt fellesøvelser men idag satt han som en prest og lå uten å snuse 🙂 Vrikket på rumpen når dommeren gikk forbi så 10 på sitten og 9 på dekken.

Leverpostei som belønning etter det. foto: kristin talseth

Vi var førstemann ute så jeg fikk god tid til å forberede meg mens de andre gjorde ferdig fellesøvelsene. Litt for god tid, for jeg klarer vist aldri å time inn riktig tid til å varme opp. Jeg varmet opp, la han ned og måtte vente litt, varmet opp, ventet, varmet opp og så var det endelig vår tur. Jeg var litt spent på om han kanskje var sliten av all oppvarmingen, men det gikk over all forventning.
I ring nummer to startet vi med neseprøven, deretter fot og så ruta.
Neseprøven er jo som alle sikkert vet Vips sin yndlingsøvelsene, han elsker den, litt for mye. Så jeg var veldig spent på hvordan søket kom til å bli når vi tok den helt først. Ingen problem, han springer alt han er god for ut men roter ikke med pinnene, søker fint, plukker riktig og kommer inn.  Så mister vi pinnen når jeg skal ta den opp og vi får 7, det spiller ingen rolle.
På fri ved fot kjennes det bra ut, han følger bedre med i svingene enn han har gjort tidligere og vi blir belønnet med 9
Når jeg så skulle sende i ruta var jeg sikker på han skulle stoppe selv ved kjegla og når jeg oppdager han ikke har tenkt å gjøre det stopper jeg han for sent, må dirrigere ham nærmere kjegla før jeg får sende videre. For noen stopper han har, jeg blir så glad 🙂 Når jeg så sender i ruta glemmer han å stoppe først og slenger seg ned i dekk og for en dekk. Finfin innkalling hvor han bremser fint inn og går en perfekt fot. På grunn av de ekstra kommandoene får vi 7
Planen var egentlig å belønne mellom hver ring, men han kjennes så fin ut at jeg velger å bare gå rett inn i ring tre for å ikke ødelegge den fine flyten.
Første øvelse der er metallen, metallen ja, på torsdag nektet han å ta den opp så vi måtte trene for livet på å få den morsom igjen. Det fungerte tydeligvis og vi blir belønnet med 9.
Så er jeg sikker på at det er lynet som er neste øvelse, men den gang ei, vi skal ha avstand. Jeg syns han er så flink! 9 på den og vi kan endelig gå videre til lynet. Han gjør alle momentene og vi får 8,5
Siste øvelse er apport dirrigering, en øvelse mange slet med idag, også Vips. Han er på vei ut av ringen og videre bort, jeg skal til å kommandere stå i samme øyeblikk som han tar seg i det, tenker at; nei, den kan ikke være så langt ute og plukker riktig. Flinke flinke Vips, jeg er så stolt!
Vi springer opp til siste ring for en innkalling, men får beskjed om å vente litt. Ånei, vi som er i en så god flyt! Jeg belønner, lar ham hvile litt, varmer opp igjen og så er vi klare. Når jeg skal kommandere dekk er unghundhjernen litt opptatt med å følge med på hva som skjer i den andre ringen og jeg må ha dk ned. Men for noen momenter og så fin fart! Herregud, jeg elsker den hunden! Han har fortsatt den andre ringen i tankene og stopper opp et øyeblikk før han kommer på plass og vi får 7.
Totalt får vi 263,5 poeng, en stund ser det ut som det kanskje kan holde til finalen men vi ender opp på en 20 plass. Det gjør ingen verdens ting, jeg er full av inspirasjon for videre trening og gleder meg på vegne av alle de 15 flinke deltakerne som kom med til finalen. Dere er så verdt det!

Til sist må jeg bare si at noe av det aller hyggeligste med å reise på store stevner er alle de snille menneskene rundt ringen, dere er helt unike!