NKK Hamar

Ja stevnet gikk så bra som det kunne! Vi vant med 293 poeng, vår første seier på et NKK stevne.

Dagen begynte bra idet jeg pakket med alt som skulle i hallen,  jeg hadde glemt buret! Et øyeblikk vurderte jeg å a) bære med plastburet inn eller b) kjøpe meg et helt nytt inne i hallen. Men jeg bestemte meg for å la det briste eller bære. Hun ligger jo ofte løs ved min stol på trening, så hvorfor skulle det være så annerledes nå.

Det gikk selvsagt helt fint, hun lå og slappet av mens de andre gikk og var fit for fight når det var vår tur. Hun slapper nok mer av når hun er i bur, så om vi skulle vært der hele dagen kan det nok hende jeg hadde lagt henne i bilen litt eller kjøpt et bur så hun kunne samle litt energi, men for en halv dag var det ikke noe problem.

Når jeg varmet opp merket jeg at det var vanskelig for henne å høre hva jeg sa, jeg snakket med vanlig stemme, men den ble helt borte. Fint at jeg merket det før jeg gikk i ringen 🙂

Felles sitt: 10
Felles dekk: 9 (her så det ut som hun hadde ligget helt stille idet jeg kom frem fra skjul, så hun kan ikke ha beveget seg så mye. Fin flat dekk, veldig fin oppsitt og INGEN LYD! Hurra! Hun hadde visst vært litt urolig på dekken og derfor mistet vi et poeng, men 9 er finfint)

Fot: 9 Det kjentes bra, fin posisjon, rett intensitet og ingen trenging.
Z: 10 Finfin
Innkalling: 9 En veldig fin innkalling, hvis hun hadde hat bittelitt mer trykk i momentene tror jeg vi hadde fått enda bedre poeng.
Ruta: 8 Det var en vanskelig ruta, så Kry begynte å løpe til høyre, heldigvis så hun rute og løp inn ifra høyre side uten at jeg behøvde å si noe. Hun havnet litt for langt bak så jeg måtte ha en kommando fram og deretter legge henne. Men hun jobbet bra, jeg er fornøyd med at treningen begynner å gi resultater, håper det fortsetter.
Apport dirringer: 9,5 Starter ut mot midten men skiftet retning raskt og hentet venstre
Metall: 9,5
Neseprøve:  9 Fint søk, et omtak på vei inn
Avstand: 9 Finfine forflytninger, hadde en liten lyd på vei opp (Jeg visste den kom)
Totalt: 293 poeng og 1. plass!

Jeg hadde ladet kamera, pakket det klart, og reist fra det på benken hjemme (!) så det ble ingen film. Veldig ergelig for det er alltid nyttig å se seg selv gå. Ikke minst fordi at selv om det føltes veldig bra ut å gå der inne og hun gjorde alt hun skulle vet jeg at vi har enda mer å gå på. Det er bare å få det frem på stevne og å få alt frem på en gang.

Det eneste jeg har bilde av er elghjertet jeg møysommelig hadde kuttet opp og tørket før vi dro for å ha med som belønning. Det falt i smak, jeg mistet deler av hånden min i belønningen, men litt får man da ofre.

 

——————————————————————————————————————–

Mandag var jeg hos Jeanette og fikk kake og hjemmelagede kjøttkaker! Verdens beste premie! Og to timer med gjeting I Åseral hos en som virkelig fikk meg til å ha tro på at det fins ulike måter å lære opp unge hunder på og som fikk frem det beste, hvertfall hos Kry. Jeg løp mer som en forloren hare og prøvde å holde følge. Men det er mulig jeg kanskje skjønte noe.
Hvis jeg husker det skal jeg ta med videokamera neste gang, virkelig en dyktig instruktør!

Tirsdag fikk jeg enda mer premie, en kjempefin blomsteroppsats av Mette og Beate som driver school4dogs. Tusen takk!

Igår var vi ute og trente rundering med Elin og Sigrid og jeg tror Vips hadde et sånn øyeblikk for hele verdens mening plutselig falt ned foran øynene på ham. Løpe fort, i skogen og leke! Det skal nevnes at både Sigrid og Elin virkelig er gode figuranter som vet hvordan de skal leke med ham, men det er mulig han får lov å fortsette å trene dette samtidig med lydigheten.

Runderingstrening Oktober from Siv Svendsen on Vimeo.