Når ingenting går som planlagt

Julekalenderen er kanskje over, men det er ikke blogglysten min så dere får nok holde ut med videoer av meg i ullundertøy og store sko en stund til.

Idag tenkte jeg å legge ut en video av å veksle mellom to leker. Dette var en øvelse vi gikk igjennom på valpekurset med maria og øvelsen ser ut som det her: Ha to like kule leker, en i hver hånd. Lek med den ene (om hunden vil ha begge gjemmer du den andre på ryggen i starten) Når du er aktiv skal hunden henge på i den leken du er aktiv med og med en gang du blir passiv skal hunden slippe leken og du blir aktiv og belønner med den andre leken.

På denne måten kan man trene hunder som er ekstremt egne på lekene på en lur måte, man bygger opp et raskt gripende til apporteringen og man kan også bygge øvelsen ut så man trener på full fart tilbake etter en apportering.

Jeg er helt sikker på at maria skriver det mye bedre i boken sin från valp til stjerna enn jeg klarer å skrive så om du ikke har boken enda er det på høy tid.

Dette er altså det vi trener på om dagen. Fokus 1: få Vips til å ta leken i det hele tatt og fokus 2: få vips til å leke med den andre leken og slippe den første leken med tankene. Han kan oftest bare tenke på en ting av gangen…lyder det kjent?
Kry har aldri slike problemer…

I starten av filmen prøvde jeg å holde varmen mens Vips valgte å bli ferdig baki steinrøysa, det morsomme er at han blir stående å stirre på meg en god stund og lure på hva jeg holder på med før jeg oppdager han. Ikke helt planlangt men jeg måtte bare ta det med.
I neste klipp er vi inne og jeg tenker at jamen kry må vel kunne dette lett som bare det og bestemmer meg for å prøve med henne. Problemet er bare at hun drar så innmari hardt og ikke har den minste tanke om å slippe (det har jeg jo trent på at hun ikke burde, for da tar jeg leken) Jo meg jeg fniser jo verre blir det og alt blir bare rot. Men det var moro da, og jeg begynner fortsatt å le når jeg ser gjennom den.

Det skal være gøy å trene hund!