Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Mondioring – Hundetrener Siv Svendsen

Mondioring

IMG_5848
IMG_5576
IMG_5269

Å få Indy i hus er bare helt fantastisk morsomt. Hun er jo allerede en mondio 3 hund. Det vil si at hun går i den øverste klassen i mondioring og kan alle øvelsene. I tillegg er hun en super hund å trene for en nybegynner som meg, da kan jeg konsentrere meg mest av alt om hva jeg skal gjøre og når jeg skal gjøre det.

Det er mange som har spurt meg hva mondioring egentlig er, og hvorfor jeg vil trene det.
For det første elsker jeg at banene ikke er de samme fra konkurranse til konkurranse. Essensen i øvelsen er den samme, i øvelsen apport skal hunden hente det du kaster ut, men HVA den skal hente vet man aldri. Det kan være en fender, en hjelm, et par sko, en bamse. Det vil si at jeg må være innmari kreativ når jeg trener for å lære hunden at uansett hva jeg kaster ut skal du hente det.
På øvelsen dekk og bli med forstyrrelser kom det på en konkurranse i Sverige inn en gravemaskin med bjelle i grabben!

For det andre er bitedelen i seg selv veldig fasinerende. Hundene lærer å bite i drakt, i filmene under ser dere noen eksempler på det.
For hundene er bitedrakten som en kjempestor leke. Vi lærer dem at om du oppfører deg som vi vil får du bite (leke), akkurat som i lydigheten. Forskjellen fra lydighet til mondioring er at i mondio går belønningene rundt på banen hele tiden så hundene må virkelig ha en hel del selvkontroll og konsentrasjon for å bare gå når vi sier de skal.

Hvis noen vil lese mer står det her og her

Her kommer noen videoer som illustrerer mye bedre enn jeg klarer å beskrive hvordan en konkurranse foregår.
Først noen videoklipp av Indys siste konkurranse i Sverige

Deretter to filmer fra Christophers siste konkurranse i Danmark hvor han tok hjem to førstepremier på to dager i mondio 2. Om du skrur opp lyden kan du høre dommeren forklarer hvilke øvelser det er og hva han skal gjøre)

Lørdag:

Søndag: