Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Ligg økt 4 – Hundetrener Siv Svendsen

Ligg økt 4

Vår! Ingen snø og sol!

Igår la jeg på signaler på sitt og ligg, jeg sier ordene rett før hun skal til å gjøre det av seg selv så jeg er sikker på at ordet kommer først og deretter atferden.

Siden jeg har belønnet annenhver gang sitt og ligg vet jeg alltid (som regel hva hun kommer til å gjøre), det gjør derfor ikke noe om hun må tenke litt før hun gjør momentet, bare hun gjør det.

I begynnelsen hjelper jeg henne litt med plassering av armene mine, for å være sikker på å få flest mulig uten bakparten slengt ut til siden, men ganske raskt går jeg over til å stå helt normalt i hendene.

Så, iløpet av bare fire økter (fem om du regner med den aller første økten hvor hun måtte lære seg å bli lokket ned) har jeg begynt å få en hund som reagerer på signal.

I motsetning til slik jeg trente før er dette en utrolig effektiv måte å gjøre ting på. Tidligere ventet jeg til alt var helt perfekt før jeg la på kommando, det vil si at det tok over et år (!) før hunden min lærte første kommando (Nemo). Skikkelig ueffektivt og veldig lite smart. Han fikk dermed minus 1 år på å høre etter på kommando og det tok litt tid å få bra igjen.

Nå legger jeg på kommando skikkelig tidlig, jeg tenker at om hundene blir vant til å 1) høre etter hva vi sier og 2) får høre signalet for de ulike øvelsene og venner seg til det tidlig vil ting gå mye fortere til et ferdig resultat.
Merker du at ting går feil vei er det bare å sette vekk signalet litt, fikse opp i detaljen og deretter legge det på igjen. Husk at det er hva hunden får belønning for som teller, så ikke vær redd for å legge på kommando tidlig!