Ligg 3 økt

          Center of the world

 

Tredje økt med ligg trening gikk ut på å få frem kun frivillige ligg uten noe hjelp. Jeg brydde meg ikke noe om hvordan hun la seg ned eller hva hun gjorde først, bare klikket for ligg.

Så fort hun forstod det var jeg pukka nødt til å gå litt tilbake i treningen, for makan til ligg teknikk har jeg aldri sett før. Det verste var at det så ut som hun gjorde det bevisst også!

Jeg hjalp henne derfor litt en økt for å få frem kun rette sitt og ligger. Dersom hun slang bakbena ut bare får jeg henne opp igjen og belønner desto bedre når hun sitter og legger seg rett.

I den første økta bruker jeg klikker, men til denne type trening foretrekker jeg å bare bruke stemmen. Hvis du klikker feil kan du liksom ikke ta det tilbake, du har markert atferden uansett. I motsetning til når du bruker stemmen, den kan du angre deg med, så lenge du ikke bruker den som en markør.

Jeg ser på stemmen min som en radio, når det går rett går radiostrømmen med ros på og hånda med godbiter kommer nærmere. Blir det feil skrus den av og vi begynner på nytt.

Så fort jeg begynner å få noen rett legger jeg på kommando så hunden blir vant til det tidlig. Det er ikke farlig å si kommandoen selv om  hunden gjør feil etterpå, så lenge du ikke belønner det!