Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Lekekarusell med øvelser – Hundetrener Siv Svendsen

Lekekarusell med øvelser

IMG_1529 IMG_1537 IMG_1530Vi skulle trene hold fast på neseprøvepinner, men Bolt hadde andre planer. Hold fast kan du gjøre sjøl!

Jim derimot er litt mer treningsvillig og igår fikk jeg lurt ut Gudrun som eier vår elskede hundehall. Nå har de også fått egen utebane, hvor jeg holder alle sommerkursene. Helt perfekt å trene på, og når det ble for mye knott til å trene ute så kunne vi bare gå inn. Er jeg ikke heldig så vet ikke jeg!

Igår gjorde jeg en variant av lekekarusellen, men med øvelser istedenfor leker.
1. Kaste ut apporten, sende på apporten
2. Kaste ut apporten, sende i ruta
3. Innkalling fra ruta
4. Innkalling fra kon
5. Sende rundt kon
6. Sende rundt kon, stoppe og hente apport

Den første økten forsøkte jeg tre ganger å sende til ruta før han skjønte hvor den var. En feil for mye, jeg bruker å tenke at etter to feil skal jeg gjøre det lettere så jeg er sikker på at det blir rett og jeg kan belønne.
Denne øvelsen er nemlig en øvelse i å høre etter, og jeg vil hundene skal lære seg at det lønner seg å høre etter. Om det blir flere feil på rad gjør det jo ikke det, så i andre økten gjorde jeg det enklere med en gang det ble feil ved å stille meg nærmere og sende i ruta andre gang.
På noen hunder belønner jeg kanskje tilogmed at jeg kan stoppe dem om de er på vei feil sted, bare for å vise at; så bra at du hørte på meg. Nå skal jeg vise deg på ordentlig hvor du skal.

Bortsett fra litt rutetrøbbel i starten gjorde han ingen større misser og det er bra.
Neste gang skal jeg belønne mer for at han bare har fokus på meg og venter på neste kommando når han sitter i utgangstilling eller står ved kon så han ikke begynner å tenke for tidlig på hvor han skal.

For å ikke trene for mye på tenkeøvelser og dermed på laber fart kommer neste treningsøkt til å dreie seg om kun en ting: FULL FART!