Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Leke først, så slå på nesen – Hundetrener Siv Svendsen

Leke først, så slå på nesen

Vips elsker de nye lekene, endelig fikk han også en ekte amokk leke

Vips har faktisk blitt mye flinkere til å komme tilbake med leker (nesten) hver gang jeg kaster noe kommer han tilbake med det og det gjør ting så mye enklere.
Nesten alle gangene vi har trent og jeg har blitt irritert eller treningen ikke har gått så fort frem som jeg skulle ønske har det vært på grunn av belønningene, jeg tuller ikke.
Enten løper han etter ballen eller leken og stikker av, legger seg ned med den eller i verste fall løper etter den og tar noe annet istede.
De aller aller fleste gangene i det siste har han kommet rett tilbake med leken og vi kan starte neste repetisjon med en gang. Det holder ham mer fokusert på oppgaven vi holder på med, vi får til flere repetisjoner etter hverandre uten avbrudd og jeg blir mye gladere. Effektivitet is da shit.

Ruta har plutselig løsnet for oss, nettopp på grunn av dette. Jeg kunne ganske raskt øke avstanden betraktelig og han hang i halsbåndet for å komme ut i ruta igjen, løp ut, hentet belønningen og løp(!) inn igjen.

Det er ikke bare ruta som går bedre, neseprøven også. Nå kan han skille ut min pinne blant pinner uten lukt, med lukt fra Atle eller Aasne på de andre og ute på både snø og gress.
Jeg har nå begynt å legge til litt mer forstyrrelser. Både i form av flere pinner ute så han lærer at å søke lenge er faktisk helt okej, og med å sette mat på bakken eller at jeg gjør noe annerledes når jeg sender han ut.
Noenganger når han blir ivrig forsøker han å tilby noe annet, men ganske snart forstår han at det fortsatt er sortering av pinner som gjelder uansett. Idag la jeg på avstand også, men da gikk kamera såklart tomt for strøm så det kom ikke med på filmen.

Ikke har jeg redigert filmen heller, så litt døtid innimellom får dere holde ut med, her er hvertfall hvordan neseprøven ser ut per dag dato.