Leke clinic i Gøtegorg

Torsdag og fredag var jeg i Gøteborg og holdt lekeclinic for en fantastisk gjeng. Jeg startet med et foredrag på torsdag om hvorfor jeg syns det er så viktig med leken og hvordan man kan bruke den til sin fordel om man vil konkurrere lydighet. Vips fikk agere demohund og lekte på som best han kunne. Det var helt perfekt igrunn. Vi var inne i en hall med like glatt teppe som det var på Nordisk og med masse folk rundt oss, helt ypperlig miljøtrening og en bra erfaring om han skal fortsette å utvikle seg like bra som han har gjort til nå. I starten var han litt treg på å få igang i leken, men etter en liten innsats glemte han hvor vi var og ble sitt gamle jeg.
Greg fikk komme inn og lekte faktisk selv i et helt nytt miljø og med mange andre hunder! Hurra!
Flint og Kry fikk bare være på utsiden, det kjennes ikke veldig motiverende å trene noen av dem for tiden siden så da får de bare ligge.

Hele fredag gikk med til å instruere og trene 10 ekvipasjer med ulike hunder. Det var dvergschnauzer, hovawart, border collie, heeler, dvergpinscher, flat, kelpie og aussie. Tenk så mange ulike raser på samme kurs, det var helt fantastisk moro. Noen ville ha tips til hvordan de kunne legge opp treningen med små valper, noen ville trene komme tilbake med leke, noen utvikle leken og engasjementet enda mer og noen jobbet med glad-vold i leken, å herde hunden så den ikke blir så pinglete.

Når jeg kom hjem lå denne meldingen og ventet på meg på facebook fra Lovisa som også har tatt alle de fine bildene.

Jag drömde på norska och vaknade med rejäl träningsvärk, tack för en underbar och lärorik clinic 😀

Jeg tror jeg må ha verdens beste jobb etter et sånn kurs, tusen takk til alle som var med og sprang, svettet, lo og engasjerte seg i alle påfunn. Dere er de aller beste!

 Det er alvor, vi skal ha det kjempegøy!

 Maria og Figge

 Rasmus og Yip Yap

 Vips holder på å krepere av kjedsomhet. En fin erfaring for en fremtidig lydighets stjerne

Lena har blogget her og her fra kurset og AK her