Kuling vs Vips

Igår reiste jeg og Vips til Brevik, eller var det porsgrunn? Jeg bare kjører jeg, halvannen time i bil virker plutselig som en svipptur når man er vant til å kjøre minst fire timer uansett hvor man skal.

Vi dro for å besøke verdens kuleste bror, nemlig Kuling, og gjett om de var glade for å se hverandre! De lekte og herjet helt fra de så hverandre til vi dro og det er ganske morsomt å se på dem. I valpekassen var Kuling frempå, han lekte bra var ikke redd for noe og var ganske liten.
Vips var litt større, hvertfall tjukkere…litt mer forsiktig og veldig  veldig sosial.

Noen av forskjelle er der enda, Kuling har mye lettere for å henge seg fast i leker og engasjere seg mens Vips fortsatt må sjekke om det muligens er noe spiselig før han kan leke med liv og lyst.
Kuling har blitt lang, nesten like lang som Vips og så har han mistet mange flere tenner enn Vips, men ellers er de igrunn ganske like.
Jeg har begge de to andre søsknene også på kurs til vanlig og det er utrolig moro å få følge alle sammen så tett. Elli ligner mer på Kuling i kroppsfasong og lekelyst, hun er med på alt som er kult og Waylon er mer lik på Vips med sin litt kraftigere kroppsbygning.
Lille Elli har allerede blitt en reser på burlekene og skal bli agilitymester når hun blir stor mens Waylon trener på å kunne være med på joggetur uten å gi etter for lysten til å bite seg fast i buksebenene.

Jeg syns fortsatt det kjennes helt rett at jeg skulle ha akkurat Vips, jeg tror jeg trengte en Vips akkurat nå. En kosete bamse som elsker alt og alle, det blir utrolig spennende å se hva det blir av han når han blir større. Får han mye fart, kommer han til å passe best til lydighet eller bruks, kommer han noengang til å lære å gå på do ute, eller komme tilbake med leker uten å sloss mot lysten til å ha den for seg selv?

Vi fikk trent litt i vannkanten innimellom lekeøktene og slow food lunsjen, det var vanskelig med bølger som forstyrrelser! Vips hadde lyst å kikke på bølgene, spise blåskjell eller stikke av med lekene. Kuling jobbet fint med både komme tilbake med leke, sirkelarbeid og signalkontroll. Jeg håper noe av det ble bra på film så vi kan legge ut, om ikke annet enn så for å le av meg.Idag har Vips fått trene videre på neseprøven med pinner uten lapper, og han overrasket meg med å klare det ganske bra, han kunne tilogmed sitte og vente mens jeg la dem ut. Selvsagt med noen belønninger innimellom, men selvkontroll skal man ikke fnyse på nesen av. Et par ganger feilmeldte han på samme pinnen  men ikke på noen av de andre. Kanskje på tide å bytte min pinne hver gang så jeg er sikker på det er min lukt han går på og ikke sitt eget sikkel.

Så trente vi ruta, løpe etter valpen for å få tak i den nye kaninskinnsleken jeg hadde laget og deretter løpe etter valpen for å få tak i musematten som han valgte å apportere istedenfor leken jeg kastet.

I desember skal vi heldigvis på valpekurs og jeg gleder meg til å kunne si; sånn gjør han aldri hjemme om han skulle finne på noen umuligheter…