Kry i Stavanger

Kry gjorde også et veldig bra stevne i Stavanger, hun blir mer stabil for hver gang vi går og balansegangen nå blir å få til både flashy detaljer og en bra helhet.
Det syns jeg er kjempevanskelig, så fort jeg går inn og endrer for mye på en detalj så får jeg det igjen i helheten. For mye forventning, slurving på andre ting eller skrekk og gru, lyd.
Lyd har jeg nemlig blitt nesten kvitt og det siste jeg har gjort er å trene slipp på siden av meg uten at jeg tar i apporten. Siden hun så lett går i konflikt når jeg skal ta apporten og hun egentlig vil kampe med den eller få en annen belønning har vi prøvd å få til situasjoner der vi kan ta hele øvelsen uten å måtte få frem lyden. Få henne til å slippe uten at jeg tar i apporten er en av disse tingene.

Derfor måtte jeg bare le når Kry kom inn fra apport dirrigering og plutselig kom på av seg selv; hei vent, dette kan jeg! Spytter ut apporten av seg selv og deretter ser forvetningsfullt opp på meg. Det er farlig å gjøre for mye rart i treningen!

Heldigvis fikk hun plukke den opp igjen og holdt godt fast på metall apporten etterpå 🙂

Her kommer karakterene med kommentarer

Sitt: 10
Dekk: 10 (!) Hun la seg ikke i flatdekk og jeg var sikker på hun kom til å snuse eller legge seg over på skinka. Men neida, hun lå som en prest. Hurra!
Fot: 8,5 Denne er jeg veldig fornøyd med. Jeg har begynt å endre  på hvordan hun skal gå på foten og selv om vi ikke er helt i mål når det gjelder utholdenheten på den nye posisjonen ser jeg hun allerede har begynt å få en god forståelse for den. Denne kommer til å bli bra.
Lynet: 9
Innkalling: 9 Hurra, hun blir liggende helt stille uten å rykke før jeg kaller inn!
Ruta: 9 Fin øvelse, tyvstarter på liggen fra stå men dette er også en tullefeil
Apport dirrigering: 5 Finfin øvelse, tullefeilen ødelegger
Metall: 10 Bra bra bra!
Neseprøve: 9 Jeg er så førnøyd med at hun tar riktig pinne på første sniff!
Avstand: 8 Denn er jeg også veldig fornøyd med. Hun gjør alle skiftene helt perfekt med riktig trykk. Tydelig må vi jobbe litt ekstra med fokus i utgangstilling siden hun blir sittende å se på Line med skiltet så jeg må ha dobbelkommando og vi mister 2 poeng.Tullefeil.
Sum: 278,5 poeng og 3. plass

Jeg likte skikkelig godt det moduset hun hadde i ringen på søndag, faktisk så elsker jeg den hunden!