Konkurransetrening på Evje

Idag har vi altså vært på Evje for konkurransetrening. Terje Haugen var så snill og stilte opp for å kommandere oss og vi var en fin gjeng som skulle starte.
Jeg var egentlig ikke så motivert for å gå hele programmet, jeg føler alt har dreid seg om den teite fellesdekken i det siste. Så mitt eneste mål for dagen var å bli med på alle fellesdekkene i alle klassene og få testet innkallingen i en konkurranse setting. De siste stevnene har hun nemlig ikke stoppet.
Klasse en fellesdekken var enkel, men vi lå med en helt ny hund og jeg fikk belønnet bra for at hun lå i flatdekk hele tiden. Bra!
Klasse 2 var det enda noen nye hunder. Vi gjemte oss bak en bil så vi kunne følge med på hva som skjedde. Hun reiste hodet opp og kikket en del i starten. Men så la hun seg flatt igjen og lå hele tiden! Veldig bra!
Klasse 3 lå hun finfint. Enda bedre 🙂
Elite flyttet hun labber en gang på felles sitten men ingen lyd og ingen andre uroligheter.
Fellesdekken lå hun kjempefint hele tiden. Jeg er så glad og jeg håper vi er på rett spor nå!
Heldigvis får jeg masse muligheter allerede til helgen på å ligge med fremmede hunder, da skal vi nemlig på rekruttsamling på Hove og det gleder jeg meg til!

Jeg gikk hele resten av programmet i elite også. Først fri ved foten, nydelig! Mannekeng, veldig fin og så innkalling. Hadde på forhånd bestemt meg for å ikke belønne før innkallingen for å se om hun stoppet og deretter belønne det veldig bra. Det gjorde hun og jeg fikk kastet en pose med vom og hundemat over henne. Deilig å få belønnet bra saker når hun ikke forventer det!
Ruta hadde hun fin fart til kjegla men litt senere til ruta, havnet litt på utsiden og jeg måtte dirigere henne om. Det hjalp akkurat ikke, en liten bit av lappen på streken. Tror jeg skal 1) fokusere på å få henne lengre inn og deretter få opp farten og 2) trene på å dirrigere henne lengre inn slik at hun nesten tar en piruett for å komme på riktig sted.
Apportering med dirrigering gikk fint. Ikke verdens beste fart men gjorde alt som hun skulle.
Neseprøven plukket hun feil og jeg gjorde det om. Vet ikke om det hadde noe for seg, hun plukket riktig etter å ha søkt en stund men vi må få den inn i noen kjeder igjen.
Avstanden kom hun litt frem på sitten men dekken var super idag!
Alt i alt en fin gjennomkjøring, nå vet jeg hva jeg skal fokusere videre på frem til stevnet på fredag.
Anette gav oss også tips om at i tillegg til å trene kjeder burde vi øve oss i å gå alle øvelsene etter hverandre, uansett om man belønner underveis for at hundene skal bli mer utholdne, det skal jeg absolutt gjøre. Et fint tips!

Bildene er fra 2 mai og tatt av Linda. Takk Linda 🙂