Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Klipp i leken del 5 – Hundetrener Siv Svendsen

Klipp i leken del 5

IMG_4826

I min iver etter mer trykk i leken kom jeg plutselig på at Vips jo var likedan når han var mindre. Og inspirert av denne videoen lagde jeg en ny, 2013 versjon på samme tema.

Hunder er som barn, om du sier de skal gjøre noe så gjør de det motsatte. Om du sier de ikke skal gjøre noe, så kommer de hvertfall til å gjøre det.
Det samme gjelder i leken, om du er på fisketur og forsøker å få hunden på kroken med å liksom tilfeldigvis veive leken så den havner bak tennene og blir hengende fast blir det sjelden noe bra trykk.
Om du istedenfor forsøker at hunden IKKE skal få tak i leken, men heller lure det til så du vinner den hele tiden. DA får du plutselig en hund som vil holde leken og som vil holde fast når den først har fått tak.

Dersom jeg klarer å lure leken fra hunden har jeg to strategier, den ene er å feire voldsomt og bare la hunden nesten få tak igjen før jeg springer avgårde. Dette er perfekt for de hundene som ikke griper bra, jo mer du feirer om du vinner jo mer vil hunden ha leken.
Jeg passer alltid på feire med å la leken henge langs bakken, for hvis hunden skulle være så frekk å prøve å stjele den tilbake vil jeg oppmuntre det. Har du en hund som begynner å forstå prinsippet kan du knyte fast joggeskoene og forberede deg på å springe så fort du bare kan (eller gjemme deg bak ting, om du som meg ikke kan springe særlig fort) for at det skal koste litt mer å ikke holde ordentlig fast.

Med Jim har jeg samme tilnærmingsmåte, men istedenfor å springe fra ham, som gjør at han lett som bare det biter seg fast i leken, vil jeg få ham enda frekkere. Når jeg bare tar leken og snur meg og går, da skal han hoppe opp og forsøke å ta den.

Den frekkeste hunden vinner!