Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Kjedetrening del 3 – Hundetrener Siv Svendsen

Kjedetrening del 3

Nytt sted og ny kjede. Denne gangen hadde jeg bestemt meg for å ta inn noen nye øvelser.
Neseprøven hvor jeg la ut selv, uten fremmed lukt, en kort fri ved fot og så apportering hvor jeg ville belønne på vei inn med apporten for å skape enda litt mer driv tilbake til meg og spesielt etter en stund uten belønning.

Det er jo blitt veldig populært å legge ut videoer av når treningen ikke går som den skal, så dette får bli mitt bidrag.

Jeg bruker alltid å være en forkjemper for å ha en plan b når man går kjeder. Plutselig gjør hunden noe den ikke skulle, eller glemmer å gjøre noe og så står man der. Eller det vil si, det verste man kan gjøre er å bare stå der. Har man derimot sett for seg på forhånd hvor de svake punktene ligger og hvordan man skal gripe det an dersom ting ikke går som planlagt kan man lett gå over til plan b og fortsette kjeden.

Når vi trente igår fungerte alle disse øvelsene fint, så idag hadde jeg igrunnen ikke en plan b. Jeg varmet opp rolig med godbiter mens vi trente litt fot og gikk så rett igang med neseprøven. Jeg burde ha sett det komme, for han har en tendens til å være litt for høyt oppe når vi trener neseprøven, men det tok et par sekunder før det virkelig slo meg at han tok feil neseprøve.
Heldigvis fikk jeg stoppet ham, lagt den ned på nytt og stilt meg nærmere andre gangen. Han nøler litt når han skal inn med pinnen men det er bare fordi jeg har belønnet direkte de siste gangene. Helt greit. Videre til fot hvor jeg syns han følger fint på. Det er tydelig at vi trenger å stramme opp utholdenhetstreningen på fri ved foten, for han slipper kontakten flere ganger enn han burde.
Men, ingen alvorlige feil så jeg går videre til apporten.
Jeg tar den konkurransemessig og har også her gode tanker om en fin øvelse.
For sent ser jeg at han har plukket opp apporten i kula men da har jeg allerede tatt frem leken og jeg velger å belønne.
Hadde jeg vært litt mer observant hadde jeg tatt imot apporten og kastet den på nytt. Det gjør jeg derimot to ganger til etter å ha belønnet kort før han tar den opp riktig og vi kan leke og ha det veldig moro veldig lenge.
Neste gang lover jeg meg selv at jeg skal huske på at han fortsatt er ung og ikke dreven i alle øvelsene, ha en plan b og reagere enda raskere 🙂