Kaninen lærer musematte

Etter å ha funnet ut hvilken belønning jeg skulle bruke på kaninen fant jeg ut vårt første treningsmål sammen.
Jeg skal trene inn burleken på samme måte jeg gjør med hundene og legge ut alle stegene på veien i små filmsnutter. Kanskje noen får ideer til hvordan de kan gjøre med sin egen hund, eller hvordan og hva man kan trene andre dyr til.

Første økt; target på musematte for å få igang treningen og få kaninen til å bli treningsklok.

Jeg starter på samme måte som jeg gjør med hunder som skal lære det for første gang. Klikk for å gå mot den, snuse på den og tråkke på den.
I denne økten jeg filmer her har han allerede hatt et par økter på musematten, den største utfordringen hittil er litt manglende konsentrasjon. Derfor tok jeg med starten av økten hvor jeg ventet og ventet mens han undersøkte sko, poser og annet i gangen. Jeg vil ikke lokke den bort eller flytte den fysisk, helst vil jeg forsterke at den selv tar intiativet til å jobbe med meg.
Akkurat som hundene.

Konsentrasjonen har blitt litt bedre siden denne filmen, men jeg tror jeg skal forsøke å være på et litt mindre rom neste gang og uten noen ting på gulvet. Tilrettelegging av miljøet, akkurat som vi gjør med hundene. Har dem i bånd eller er på et sted uten forstyrrelser i starten av innlæringen.

Den er jo søt da!