Jim treffer sau

Idag stod jeg opp 0600 (!), det holdt hardt, men jeg skulle opp og trene gjeting så da er alt verdt det.
0900 var jeg på plass hos oppdretteren til Jim, først fikk Kry trene litt og slipe på formen til neste konkurranse og deretter var det Jim sin tur. Han er fortsatt veldig ung, så det meste av treningen er bare for å få ham enda mer interessert i sauene og forsøke å legge til rette for at fine ting skal komme frem.

IMG_0398

Med fine ting mener jeg at han går i store buer rundt sauen, går i et fint og jevnt tempo bak sauen og tar den mot meg og at han ikke går inn og nafser. Han er veldig forskjellig i måten å gjete på fra Flint, noe som passer meg helt ypperlig siden jeg også er ganske ny på dette.
Han har fin avstand til sauen og har flere ganger stoppet dem når de er på ville veier og ikke jeg følger helt med. Det er sjelden han er inne og tar en smakebit og de gangene han gjør det er det ikke noe alvorlig. Det jeg forsøker å trene mest på, og som gjør at jeg ser ut som en gammel kone med stav, er å holde ham i bevegelse. Hvis han kunne valgt selv ville han nok ligget og passet på sauen så mye som mulig.

Forrige gang jobbet han veldig fint og var mye på bena (det fikk jeg selvsagt ikke filmet), idag måtte jeg springe mest for å få han til å gå. Men det er så moro!

Her kommer en demonstrasjonsfilm av målet og nedenfor kommer en liten videosnutt for de spesielt interesserte av Jims første ganger på sau.