Jeg elsker lydighet!

Kurs sesongen er i full gang for min del, ingenting er bedre enn å bruke time etter time på å trene lydighet. Terpe på detaljer, huske på helheten, motivere kursdeltakerne og glede meg over alle fremgangen.

Forrige helg hadde jeg 6 flotte ekvipasjer på lydighetsleir her hjemme. 3 hele dager fulle med det morsomste i hele verden; nemlig å trene hund. Vi var så heldige at Sørlandet viste seg fra sin beste side, så bra at jeg tror vi bruke opp alt det fine været til hovefestivalen uka etter.
Her finner dere noen blogger fra helgen. Anneli og Marie har laget sine egne kursreferat 🙂

Helgen som kommer skal jeg ha andre treffe med den morsomme gjengen fra elitesatsingen, jeg gleder meg veldig til å se alt de har jobbet med hjemme. En av de viktige tingene vi snakker om på elitesatsingen er motivasjon. Hvordan blir man motivert og hvordan klarer man å holde motivasjonen oppe?

For min egen del vet jeg drivkraften bak min motivasjon er å få til ting. Enten det er prosess mål (som at Vips skal stoppe fort i fart) eller resultat mål (som å komme videre til finalen i Nm). Jeg blir derfor uhyre motivert av å se andre få til ting, da skal hvertfall jeg også klare det! Jeg blir også veldig motivert når jeg står fast i treningen, som med apporteringen til Vips. Det beste jeg vet er å trene masse, ta inn nye ideer, forkaste gamle og forsøke å finne ut akkurat hvor problemet ligger.
Det er nemlig viktig å prøve når man skal øve, ellers blir man ofte stående fast i den gamle gjørma og trampe. Noen øvelser fungerer veldig bra på noen hunder mens hos andre igjen trenger man en helt annen tilnærmingsmåte.
En annen øvelse jeg fremdeles trener masse på med Vips er innkallingen. Han kan virkelig ikke for sitt bare liv forstå hvorfor han må løpe fort når han likevel skal stoppe, eller stoppe når han likevel løper så fort.
Dels har jeg trent det mye under løpende baklengs marsj for å få farten og dels har jeg trent det med å kaste godbiter for å få avstanden, men jeg har også tatt inn øvelsen i andre øvelser for at han virkelig skal forstå at stå = stå uansett.
Jeg syns resultatet begynner å ligne på noe, best av alt liker jeg trykket hans i stoppen og at han stå helt stille når han først har stoppet. Jeg liker han også veldig godt nå når han begynner å forstå at lek = samarbeid og at man deler på leken, ikke bare løper og gjemmer seg. Begynner altså, ikke forstår.

Videoen er fra en trening tidligere idag, det var skikkelig varmt og vi kunne ikke gjøre mange repetisjoner før vi måtte spyle oss i hageslangen. Her ser dere litt av innkallingstreningen. Hovedparten er rundt stolen, men jeg prøver også å ikke glemme dekken eller innkallingen videre ettersom det er så lett å legge alt for mye verdi på bare stoppen.

Jeg har også begynt å sette sammen hele øvelsen i neseprøven. Foreløpig slipper jeg igjennom omtak når jeg kjører hele ettersom øvelsen er helt ny. Jeg tar hele øvelsen en eller to ganger, tar han omtak gjør jeg ingenting men tar hele øvelsen på nytt etter jeg har belønnet. Skjer det enda en gang tar jeg hold fast delen ut og styrker den en økt.
Hvis jeg alltid skulle forventet perfekte detaljer hadde jeg aldri kommet videre i treningen og Vips hadde fått hundretusen repetisjoner på deler av øvelsen men kanskje bare en håndfull av hele øvelsen, det sier seg vel selv hva han kommer til å bli flinkest til. Jeg vet også at i min egen trening, dersom hundene gjør feil på konkurranse er det ofte på grunn av for dårlig helhetstrening og for lite kjedetrening. De fleste momentene ser annerledes ut når de kommer sammen som hele øvelser og flere øvelser og derfor vil jeg gi hunden min flest mulig erfaringer på hvordan ting skal se ut.

Elin bruker å si: For å motivere meg selv til å trene når det regner tenker  jeg at Siv sikkert er ute og trener og jeg skal hvertfall ikke være dårligere enn henne.
Derfor tvinger jeg meg selv til å trene ute selv om det er så varmt at svetten renner og vi nesten ikke får puste, eller det høljer ned så vi nesten ikke ser noe. For jeg vet at Elin er ute og trener, og jeg kan ikke være dårligere enn henne.

Dersom du vil være med på kurs skal jeg ha en ny elitsatsing i Arendal, denne gangen innendørs i en kunstgresshall (!) følgende datoer;
22-23 oktober
3-4 desember
28-29 januar
For å melde deg på går du bare til kurssiden vår, der ligger påmeldingskjema.

Vi skal også ha elitesatsing både i Bergen og i Stavanger i 2012, send meg en mail  om du vil være med så skal jeg videreformidle til de som arrangerer det.
1-2 oktober skal jeg ha konkurransekurs i Tromsø, kurset er fullt men det er mulig å være med som observatør.