Isabelle og Kami

IMG_7582

IMG_8021

For en uke siden var jeg på roadtrip. Først på seminar i Oslo og deretter for å holde foredrag og kurs i Hønfoss. Siste dagen sjekket jeg ut av hotelet etter en bedre frokost, lo litt av hvor raskt det gikk å komme seg til bilen. Dro hjem, pakket ut og trente litt, gikk og la meg….og plutselig kom jeg på at jeg hadde reist fra kofferten på hotelet i Hønefoss!

For det første, hvem glemmer kofferten sin! og for det andre, hvem kommer ikke på det før det har gått nesten 13 timer!

Vel, oppi der lå alle mine yndlingsplagg, toalettsakene mine og pcen min! Pcen min som jeg bruker til alt og har hele livet lagret på!

Etter mye om og men tok snille Aase den med seg til Oslo hvor snille Kees tok den med seg videre til Arendal. Tusen takk til begge to, etter en uke uten pcen min var det et hjertelig gjensyn igår kveld, så mye jeg endelig fikk fikset og ordnet!

Vel, over til noe annet. Denne filmen hadde jeg tenkt å poste, ja nettopp, for en uke siden og her kommer den endelig.

Filmen er fra en privat time med søte Isabelle og hunden hennes Kami. Når jeg møtte Isabelle første gang kom hun med en 6 mnd gammel valp som ikke var så veldig interessert i hverken å leke eller trene.
Sakte men sikkert har hun likevel klart å bygge opp et skikkelig bra grunnlag med en hund som vil være med å trene og som forstår hva hun skal gjøre og ikke.

Det aller vanskeligste har vært å finne ut hvordan vi skal introdusere de ulike øvelsene. Når jeg lærer inn springe rundt en stol foreksempel så tar jeg bare hunden i halsbåndet, går i full fart mot stolen, slipper rett før jeg kræsjer og tar imot på andre siden med en leke.
Når vi skulle prøve dette på Kami la hun seg bare ned hver gang vi tok i halsbåndet og de gangene hun ikke gjorde det ble det liksom aldri noen sving over det hele. I filmen ser dere starten på gå rundt treningen.4

Det samme gjaldt for fri ved fot, vi prøvde ulike strategier for å jobbe den inn, men det ble liksom aldri det helt store.

Ikke før Isabelle begynte å shape mer. Når man shaper med den hunden og hun får tenke selv, da er  hun engasjert da!
Så vi har shapet inn løpe rundt en gjenstand, dekk, utgangstilling og til sist kom vi på vi kunne gjøre det samme under fri ved fot. Vi shapet inn posisjonen ved å gjøre ørsmå forflytninger hit og dit og belønnet når hun jobbet seg inn riktig. Deretter kunne vi begynne å sette det sammen med hele foten. I det siste klippet starter vi med vanlig marsj men går over til sakte marsj, som er det tempoet vi har shapet mest i for å kunne strekke strikken enda litt til.

I tillegg til all shapingen, utforming av treningsopplegg har hun gjort en kjempejobb med leken. Ikke bare med å prøve ut ulike leker men jobbet med å legge på forventningsord og med hvordan hun beveger seg selv i lekingen for at hunden skal syns det er så kult som overhodet mulig.

Jeg vet ikke hva dere sier, men jeg syns det begynner å se riktig så bra ut. Bra jobbet Isabelle!