Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Indys lydighetsdebut – Hundetrener Siv Svendsen

Indys lydighetsdebut

IMG_8273Det aller beste i hele verden er å våkne opp til dette.

I helgen var vi i Haugesund og holdt første helg i en elitesatsing på fire, og for en helg! Vi fikk bo som konger på gården til Astrid med eget hus, fantastisk utsikt, frisk luft og gjeting for unghundhundene.
IMG_8296

Mandag hadde jeg planlagt å gå klubbmesterskap her hjemme med Jim ettersom jeg har meldt han på et offisielt stevne i slutten av mnd. Hvordan ligger vi an, hva har vi trent tilrekkelig på og hva må vi fokusere mer på?
Siden jeg først var der meldte jeg like godt på Vips i elite og Indy i rekrutt.
Nå er ikke lydigheten så veldig annerledes enn mondioring lydigheten, bortsett fra tre ting. I lydighet har du ikke lov å bjeffe, trenge på fri ved fot og det er med stå under marsj.
Indy er en smart hund, så jeg repeterte stå som hun kan fra avstandskommanderingen tre ganger på utsiden før vi kastet oss i det.
Og det gikk superbra, vi ble trukket på stå under marsj fordi hun gjør noen morsomme steppesteg før hun stopper. Ikke så rart, hun fikk vel sjokk når jeg kommanderte stå mens vi gikk fot.
Flink hund som ble klubbmester i rekrutt!

IMG_8592

IMG_8620

 

Så var det Jim sin tur i klasse 1. Bestandig når jeg går til startstreken tenker jeg, ånei; jeg skulle trent mer på det og det! Denne gangen fellesdekken. Han har bare ligget to minutter en gang i sitt liv, ikke så bra utgangspunkt og notert i treningsboken!
Den kom vi oss likevel gjennom på et vis, jeg omvendt lokket for livet når han hadde ligget et minutt og plutselig så noen kjente på utsiden av banen, omvendt lokking, stirre strengt, omvendt lokking, se en annen vei. Jeg lover, jeg skal aldri komme uforberedt til noen flere fellesdekker!
Resten av programmet gikk fint, noen lekre detaljer som stå under marsj og transportene mellom øvelsene, så deilig å kjenne at han hang på der, for det har vi trent på.
Det var likevel en ting som hendte, eller rettere sagt to, som ikke bruker å skje på trening. Nemlig at på begge innkallingene måtte jeg ha to kommandoer for å få ham inn.
Mitt spørsmål til dere er derfor; Hva skjedde og hvorfor ble det sånn?