If there was no internet, how many would still be training dogs?

image

For en stund siden pratet jeg og Peder om hvor mange som egentlig ville trent hund om det ikke fantes noe internett.

Jeg tror det er todelt, på den ene siden er internett en fin måte å vise seg frem på. Men om det kun er dette som er drivkraften har man ikke en riktig pasjon for å trene hund. Jeg tror det er veldig mange som, i likhet med andre bransjer, spiller på hvor lett det er å vise seg frem og gi inntrykk av at man kan noe.

Foreksempel hørte jeg fra en bekjent at et råd han hadde fått var å ikke leke med hunden sin, for da kunne den bli aggressiv! Vi som har holdt på med hund en stund vet jo at dette ikke er sant, men om man er helt ny hvordan skal man vite hvem som virkelig kan noe og hvem som bare gir inntrykk av det?

Ettersom det er så lett å spre informasjon og få ting til å høres (og se) imponerende ut på nett er det lett å se seg litt blind noenganger.

Jeg kjenner en håndfull dyktige trenere som jeg vet virkelig brenner for å trene hund, de hadde gjort det uansett om folk visste det eller ikke. Uansett om de kunne legge ut filmer og tekster eller ikke. Fordi det å trene er en lidenskap for dem. Det er ikke bekreftelsen og det å bli sett som er belønningen, men selve treningen. Alle timer med slit, planlegging, nye strategier og beinhard jobbing, dette er hva som gir dem motivasjon til å fortsette.

Det fins kanskje folk som er mer synligere enn dem, men når det kommer til resultater og kunnskap er det ingen som slår dem.

Hadde du fortsatt å trene hund om ingen visste hva du gjorde?

På den andre siden ser jeg at jo lettere det er å spre tekster, filmer og ulike teknikker, jo lettere er det å skille på bra og dårlig trening.

Hvis jeg skal trene inn et nytt moment kan jeg gjøre et søk på YouTube og få frem flere ulike fremgangsmåter før jeg velger den jeg liker best. Fra alle verdens land hvor folk trener hund. Det vil si at flere folk får tilgang til mer kunnskap og kanskje fremfor alt inspirasjon.

Inspirasjon til å holde treningen motiverende både for deg selv og hunden. Hvis du ser noen gjøre det så vet du det er mulig. Jeg syns foreksempel hunder som jobber med høy intensitet og utfører øvelsene med presisjon er noe av det lekreste jeg ser. (Mer om dette i en annen blogg)

Mitt mål med hundetreningen er både å bli stadig flinkere både til det tekniske og det å lese hund, men ikke minst å spre motivasjon.

Jeg vil vise hele verden hvår gøy det er å trene hund. Jeg vil vise at man kan få frem hunder med masse intensitet, konsentrasjon og engasjement og at dette gjør det hele enda morsommere å holde på med.

Som i dette filmklippet her, hvor Baltazar holder på å bli introdusert for sporten smeller. Små hunder kan også trenes, på akkurat samme måte som store.

Du kan lese mer om sporten her

Vil du ha mer inspirasjon om trening burde du gå til min medlemsside: www.members.nolimitobedience.se

Her blogger jeg og Maria hver eneste uke, tilgang til siden koster kun 39,- sek i måneden.

I was talking with my friend the other day about this question; if there was no internet, how many would still be training dogs?

I think the question is two parted.

1) A lot of people propably train their dogs because of the feedback and comfirmation from putting out a video or showing someone your work. No harm done with that, but the real good dog trainers I know they dont do it for the publicity. If there was no internet they would still train dogs, because they love the training. They love the hard work, planning, replanning and the reward of simply just working.

2) I think a lot more people train dogs because of all the information availible on internet. If I want to train a new exercise I can do a search on YouTube, get hundreds of different ways of doing it and choose the way I like more. From all over the world.

I think my reason for training dogs is one part because I really love the training and the connection I get with the animals, but also because I want to share inspiration. I want to show everyone how fun it can be to train dogs. Motivated, engaged and focused dogs that are working with passion.

So in my videoclip today you will see Baltazar the miniatyr dog training searching for the first time.

Enjoy and hope you get inspired!

For more inspiration check out my menbership site with a new blog every week: www.members.nolimitobedience.se