Fra hoppstå til fine oppsitt


Du trodde kanskje jeg hadde blitt snill og ville sove søtt hele natten …. Dream on!

Ja når man snakker om å ikke være motivert så blir man det, idag tok jeg frem igjen Flint sin sitt opp trening.
Dere husker kanskje hvordan det så ut tidligere når jeg begynte, da var hun fortsatt i læringsfasen med å veksle mellom sitt og ligg uten å gjøre så mye annet i mellom og dermed var det nå på tide å finslipe teknikken enda mer.

Vips har helt fantastisk fine oppsitt, og hvordan jeg fikk dem frem? Gjennom å shape frem at han kastet hodet opp og bakover! Helt plutselig ble hodekastingen til sitt opp og Vips fine opp sitt.
Denne tanken tok jeg med meg videre når jeg skulle trene Flint, det er ikke før i det siste jeg har fått fanget hodekast på henne så før den tid kom jeg på at om jeg får inne den samme tanken med å kaste seg opp fra ligg kan det bli til en sitt. For det er jo nettopp det jeg vil de skal gjøre, bruke all kraft og kaste seg opp i sittende stilling.

Som sagt så gjort, for tre måneder siden begynte jeg å trene hoppstå fra liggende stilling og siden hun allerede vet at hun skal sette seg når jeg holder hendene på et spesielt sett var det lett å sette sammen. Innlæringen av hoppstå har jeg laget en video om her.

De aller heftigste bevegelsene oppover blir belønnet med leke, får du ikke det så ta en lekepause likevel. Du trenger all energi du kan få inn i disse kastene.