Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 For første gang i mitt liv… – Hundetrener Siv Svendsen

For første gang i mitt liv…

…har jeg fått til å gå spor.
Gudene skal vite at det er mange som har forsøkt å lære meg det, og forsøkt å få meg til å synes det er morsomt.
Jeg har lest bøker om det, vært med og sett på folk som har gått spor, sett filmer, forsøkt utallige ganger å gå selv…
Det er spesielt noen ting som får det til å kræsje i min hjerne.
1) Jeg har ikke 100% kontroll på hva hunden gjør
2) Hunden trenger ikke gjøre 100% korrekt hele tiden
3) Jeg går meg alltid vill
4) Folk som sier: Du må lære deg å lese hunden. JEG VET IKKE HVORDAN JEG SKAL LESE HUNDEN!
Processed with VSCOcam with c1 preset

Når jeg skaffet meg malle bestemte jeg meg for to ting.
Jeg skulle lære å like
a) løping
b) gå spor
Løpingen er jeg i rute med, selv om det knapt kan kalles løping der jeg stabber meg avgårde i skogen så er det raskere enn å gå.
Spor…
Idag bestemte jeg meg for en siste krampetrekning. Jeg dro inn til Peder og fikk ham til å hjelpe meg. Koste hva det koste ville så skulle jeg få det til.
Peder er kanskje en av de mest tålmodigste sjelene jeg vet om. Han angriper ikke bare problemer fra en vinkel, han er smart og gjør det på måter så du egentlig ikke vet at du lærer noe.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Det startet med: Det er ofte føreren som går i veien for at hunden ikke kan gå spor. (Jeg holdt meg for ørene)
Deretter: Se på meg når jeg går dette sporet med Vips (jeg ble imponert, har noen klart å lære den hunden å gå spor?)
Så: Ta min godt rutinerte, flinke sporhund og gå med ham. (jeg tuller ikke om jeg sier at jeg var på gråten flere ganger i sporet. Hvor er sporet? Er vi på sporet? Har vi gått oss vill? Nå har jeg ødelagt hunden, jeg har fulgt etter ham der sporet ikke er. Vent litt, en gjenstand?! Vi er på sporet! Men nå er vi på ville veier igjen, jeg bare vet det. Nå slår jeg på “Rett Hjem” appen og så bare gå vi hjem. Eller…denne maurtuen kjenner jeg igjen, vi er på sporet! Vi fant slutten! Jeg klarte det?)

Ikke helt overbevist gikk jeg tilbake til bilene.
Jeg syns fortsatt ikke spor var det gøyeste i hele verden.

Så fikk jeg se på et spor til med en ny hund  (fortsatt litt resignert, spisende på blåbær)

Deretter snudde Peder taktikk, han tok ut Pan (som tidligere har vært godkjent bombesøkshund) og viste meg tre ulike typer søk. Søk etter preparat i en vedstabel, søk på veibane og så et vanlig skogspor. Alt skjedde rett etter hverandre, og Pan bare durte på. For en hund jeg har fått meg!
Jeg satt sammen noen korte klipp fra når Peder trente.

Deretter var det valpens tur, et spor hvor Peder gikk med ham. Det gikk jo bra!
Så et spor hvor jeg skulle gå med ham, men ikke fikk det til og måtte gi fra meg linen. ARGH!
Processed with VSCOcam with c1 preset
Tilbake for litt jordbær og fløte fikk jeg en siste oppgave. Legge et spor til Pan, et til valpen og gå begge to alene.
Det var nå eller aldri.

Med meg på turen fikk jeg noen siste gode råd:
1) Slapp av, hvis det ikke går bra kan du bare late som du gikk en tur
2) Sett musikk på ørene så du blir mer avslappet
3) Det er bra at du ikke husker hvor du har gått, da må du følge med på hunden (dette tror jeg forøvrig er første gang noensinne min dårlige retningsans har vært til min fordel)

Og EUREKA! For første gang i hele mitt liv gikk jeg to spor og NAILET det!

Til Peder: I love you, du er verdens best tålmodige og pedagogiske sportrener.
Alle som vil lære seg å gå spor burde gå hos deg.
Du er den snille tannlegen som kurerer alle varige men etter onde skoletannleger!

Processed with VSCOcam with f2 preset Processed with VSCOcam with f2 preset