Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Første arbeidsdag – Hundetrener Siv Svendsen

Første arbeidsdag

Når vi ikke trener er hun blitt flink til å ta det kuli.

Idag har jeg begynt å trene med leken som belønning, siden hun nå syns den er skikkelig kul. Jeg starter alltid med å varme opp litt med lek, deretter tar jeg leken bort og venter på en sitt. Så for hun setter seg kommer leken ned igjen.
Dette er en ypperlig øvelse å starte med om man har en ung hund man vil lære å jobbe for å få belønningene eller om man har en litt eldre hund med på plasser med mye bråk og forstyrrelser, feks som her.

Det er kort mellom belønning og ny repetisjon og de fleste hunder har lett for å tilby sitt. Vel, det hadde ikke den lille dvergen så igår kveld hadde jeg noen økter hvor jeg bare belønnet sitt med godbiter for å få henne til å forstå at det er en kul ting. Deretter kom hun ganske raskt på det igjen idag når vi lekte.

For å utvikle den første arbeidsdagen til en litt mer utfordrende selvkontroll lek må hun etter hvert kunne sitte stille bittelitt mens jeg tar ned leken før hun får den. Prøver hun å ta den snapper jeg den unna, setter hun seg kommer den frem igjen. Blir hun sittende får hun leke.