Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Flint plukker pinner – Hundetrener Siv Svendsen

Flint plukker pinner

 Vips har fått en ny venn, si hallo til kaninungen kvikk. Forhåpentligvis blir han ikke særlig stor og skal være med oss på mange bilreiser fremover.

Etter en litt lang pause fra neseprøvetreningen har jeg trent videre på å plukke opp.
En veldig typisk ting som skjer er at når du har trent litt plukking er at søkingen blir dårligere.
Neseprøven består av to motstridende deler.

1. Søk 2. Apport

Helt fra valpene er små starter vi apport treningen, både med å holde fast og plukke opp men også når vi oppfordrer valpen til å plukke opp ting fra bakken. Derfor mener jeg at jo tidligere man starter søkstreningen, jo bedre utgangspunkt får man. Selv om du ikke gjør øvelsen ferdig og selv om du bare trener litt av og til kommer det til å bli mye lettere når du for alvor trenger å trene øvelsen klar til konkurranse.

Søke kan hun, og selv om jeg begynte tidlig fikk jeg problemer med at hun begynte å plukke uten å søke. Derfor gikk jeg raskt tilbake et par skritt i treningen før jeg begynte plukketreningen igjen.
Planen fremover er å dele øvelsen i to
1. Belønne for å markere riktig og 2. Få henne til å plukke opp den riktige etter hun har fått en belønning.

Siste repetisjonen i filmen får hun plukke med en gang uten noen belønning for å markere.
Første repetisjon i neste økt kommer jeg til å begynne med markering igjen men raskere gå over til å bare plukke.