Finne punktet i ruta

Idag kommer en litne snutt av hvordan jeg tenker når jeg trener ruta. For det første vil jeg ha full fart ut i ruta så det trener jeg for seg selv, men den andre delen av rutetreningen er minst like viktig. Gi hunden en forståelse av hvor i ruta den skal stå.
Jeg vil ha hunden helt bakerst i ruta
For det første kommer den til å holde høyere fart lengre fordi den ikke skal stoppe før den kommer helt bak
For det andre kommer den til å sakke ned farten og gjøre seg klar til å stoppe når den kommer inn i ruta som gjør det enklere for meg å stoppe den og
For det tredje er hunder energisparende dyr, dersom jeg sier til hunden den skal stå helt fremme i ruta kommer den til å teste å stoppe før ruta, hvis jeg heller sier til hunden den skal stå bak i ruta kommer den til å forsøke å stoppe midt inne i ruta om den skal jukse. Jeg godtar det selvsagt ikke, men om det skulle skje på konkurranse mister jeg ingen poeng på det!

Jeg lar Nina og Ember vise dere hvordan det skal se ut når man har kommet en bit på vei.