Fellesdekk dag 2

Prosjekt fellesdekk ruller videre og igår gikk alt som en lek.
Fellesdekk konkurranselikt med full tid; ingen problem. Forstyrrelser, ingen problem. Felles sitt og felles dekk konkurransemessig, ingen problem. Alt i alt fikk jeg flere ganger belønnet veldig bra for at hun lå men samtidig er det litt frustrerende at hun ikke reiser seg opp når vi trener, det betyr bare at tydeligvis er vårt største problem a) miljø eller b) andre hunder.
Fra nå av er planen å gjøre som jeg har gjort med neseprøven; ta med meg pinner i bilen overalt og legge på ulikt underlag og med ulike forstyrrelser for å gjøre henne helt sikker på at øvelsen er den samme uansett omstendigheter.
Fra nå av skal jeg ta med Kry i bilen uansett hvor jeg skal og legge fellesdekker overalt. Jeg skal passe meg så jeg legger dem lange nok så de ikke blir ødelagt av forventninger på feil sted og jeg skal passe på å veksle mellom forstyrrelser rundt eller hvor konkurranselikt jeg gjør det.
Den enkleste måten er fortsatt at hun tilbyr flatdekk frivillig og at jeg går ifra og gjemmer meg når hun har lagt seg. Skal jeg gjøre det vanskeligere gjør jeg det helt konkurranselikt ved at jeg går inn på en tenkt bane, stiller meg opp og venter, kommanderer, blir stående litt og deretter går ifra og gjemmer meg.
Men for det meste er det nok den frivillige varianten jeg kommer til å kjøre mest på, da slipper jeg å tenke på om hun dekker rett, om hun legger hodet ned med en gang eller om mister fokus mens hun venter.
Idag er planen å:
1) 5 minutter fellesdekk utenfor et loppemarked
2) 5 minutter fellesdekk utenfor en butikk
3) 3 minutter felles sitt inni et p hus
og deretter masse forstyrrelsestrening hjemme på ulike steder vi ikke har trent før som: bak låven, i steinrøysa, under fuglebrettet eller inni verkstedet.

Til tross for at hun ligger så fint som bare det når vi trener kommer jeg ikke til å starte i kristiansand imorgen. Jeg har kjempelyst, faktisk så lyst at jeg vurderte å bare drite i om jeg ødelegger noe og bare starte. Dette har jeg gledet meg til så lenge, og jeg vet at resten av programmet er bra og jeg vet at vi trenger stevne erfaring fra store stevner.
Men jeg vet også at hun har reist seg fra felles dekken 3 stevner på rad nå, og hvis jeg fortsetter slik kommer læringen om å reise seg og slippe unna fellesdekken når det er konkurranse bli enda sterkere og det vil jeg ikke!
Derfor skal jeg ikke stille, men jeg kommer til å reise bort uansett. Mens de andre koser seg i ringen skal jeg trene utenfor ringen; felles dekk så klart. Dersom noen er i kristiansand og vil være med skal dere være hjertelig velkommen!

Neste stevne vi skal gå da er et uoffisielt et når det er rekruttsamling på Hove. Det passer igrunnen ypperlig, for da kan jeg få testet om hun ligger og forhåpentligvis få lov å legge henne tilbake om hun reiser seg.
Helgen etter er det stevne i Sverige under valpetreffet og helgen etter der igjen er det Nm. Så nok av stevner å ta av er det hvertfall, derfor burde jeg ikke stresse så med å gå glipp av morgendagen på innsiden av ringbåndet. Hvem vet, kanskje det blir litt trøsteshopping istedenfor 🙂


Dette bildet er bare helt typisk kry. Jeg skulle ta bilde av mamma og line mens vi var på tur, men kry syns det ble kjedelig og kom løpende med en pinne som hun kastet i fanget på mamma. Ha ha, heldigvis fikk jeg fanget det på bilde 🙂