Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Feilsignaler – Hundetrener Siv Svendsen

Feilsignaler

IMG_6068

Sånn her har uken min sett ut så langt

Mandag og tirsdag: kurs for Maria hjemme
Onsdag: kjøre til Gøteborg
Torsdag og fredag: Enda et kurs for Maria

Jeg kan vel trygt si at jeg føler meg som en liten groupie som følger etter favorittinstruktøren min, men det var verdt det.
Målet mitt med Jim har vært å hele tiden klare å holde balansen mellom spring og tenk, detaljer og helhet.
Hvis det er en ting som er sikrere enn sukker så er det at jeg ikke klarer det alene.
Flaks for meg som har Maria, hun ordner og fikser så vi får balanse i tingene igjen. Litt mer belønning der, mye mindre her og vips så har jeg plutselig ganske mye bra på gang av både fart og helhet.

En ting vi jobbet med iløpet av disse fire dagene, som jeg også skal fortsette å jobbe med selv var å finne et bra feilsignal.
Et feilsignal som får frem monsteret og øker intensiteten når det trengs.
Spesielt på øvelser hvor jeg trenger mye trykk som fri ved fot og gripe raskt.

I videoen under ser dere først hvordan det gikk når jeg feilet ham under fri ved fot hjemme. Ikke akkurat den reaksjonen jeg letet etter. Snarere tvert imot.
I slutten av videoen ser dere litt av hvordan vi jobbet med feilsignalet under fri ved fot i Gøteborg. Mye bedre, man virkelig se at han anstrenger seg den siste repetisjonen for å gjøre rett.

Hva slags feilsignalet har dere, og er det forskjell på feilsignaler på om vi vil ha hunden opp eller ned i aktivitetsnivå?