Entering mondioring 1

Processed with VSCOcam with t1 preset

Jeg trener Pan med fullt fokus mot mondioring kategori 1

Øvelsene vi skal igjennom er

Lydighet:
1. Matvegring
2. Fot
3. Dekk og bli med forstyrrelser
4. Apport
5. Fremadsending
6. Avstandskommandering

Hopp:
7. Valgfritt hopp

Skyddsøvelser:
1. Frontal angrep med stokk-
2. Flukt med skudd
3. Førerforsvar

Processed with VSCOcam with t1 preset

Rekkefølgen på øvelsene og hvordan de ser ut varierer fra gang til gang. Best illustrert av Nordisk mester kat 1, fra Norge, den kuleste svarte schæferen jeg kjenner: Daiko med sin like kule eier Amund.

En av øvelsene jeg har begynt å jobbe med er apportering. Siden man aldri vet på forhånd HVA hunden skal apportere syns jeg det er viktig å ha en fast “prosedyre” for når man trener apport. Uansett hva jeg holder frem og til sist kaster vil jeg hunden skal kjenne igjen situasjonen og forstå med en gang hva jeg forventer.

Processed with VSCOcam with t1 preset

Jeg starter med å holde fast nær meg. Jeg vil at hunden skal
1. Gripe over ting jeg holder frem foran meg eller i utgangstilling
2. Kunne holde fast enten når jeg holder frem godis eller en leke. Hvis den holder får den leke hvis den slipper forsvinner leken.
3. Kun slippe på “takk” eller “bra”. Derfor trener jeg en del på at hunden sal holde når jeg slipper tak i gjenstanden og fortsette å holde fast når jeg tar tak igjen.
4. Til sist vil jeg ha fart. I mondioring får man ikke poeng for om hunden gjør øvelsen rask, men det ser mye frekkere ut og i tillegg er det en fordel om vi skal konkurrere lydighet etter hvert.

Og så er vi i skogen og koser oss, en hel del faktisk!

IMG_0092