Endelig hinder!

Idag har jeg endelig fått hjem lydighetshinderet mitt. Det er så nytt og fint at jeg nesten ikke har lyst å bruke det. Hvertfall ikke ute, helst bare på kunstgress.
Men nå ser det ut som den siste snøen kanskje regner bort, så da kan vi endelig ut på hove og trene igjen. Jeg kan ikke beskrive hvor deilig det skal bli, selv om jeg mistenker at vi ikke kommer til å være så strukturerte nå når vi har all plassen og all tiden i verden. Det var liksom noe annet når vi bare hadde hallen i to timer, da måtte vi planlegge.

Det går bare bedre og bedre med lyden til kry. Jeg har ikke forsøkt å trene noe særlig ute enda, kun enkelte øvelser, men inne når vi trener har hun vært stille i hele dag! Også når hun må ligge og vente på tur til å trene har hun vært stille. Den eneste gangen det kom et lite pip var når jeg skulle slippe dem ut i ettermiddag, så der har vi fortsatt en jobb å gjøre.
Den virkelige testen om hun forstår hva jeg bryter for kommer likevel til å være når jeg skal kjedetrene flere øvelser og vi kommer til yndlingsøvelsene hennes som sitt opp etter fellesdekk eller vente på tur før fremadsendning.
Treningen fremover kommer til å bli en tredjedel inne på gulvet og to tredjedeler kjedetrening. Neste stevne vi skal gå er et dobbelstevne 9-10 april og da har jeg bestemt meg ut noen detaljer som SKAL sitte i tillegg til helheten. Derfor blir ekstra mye tanker og planer lagt rundt kjedetreningen og hvordan jeg kan ta inn detaljtreningen i den biten uten å måtte ta noe fra hverandre eller gjøre det for enkelt.

Lille Vips, eller han er jo ikke så rent liten lengre. Igrunn minner han veldig om en gnu på vei ned en skråning og over en elv jeg så på tv i dag. Han har hvertfall masse futt og fart i seg for tiden og kommer med noen skikkelige bukkesprang når vi starter treningen. Samtidig har han beholdt den fine roen og konsentrasjonen når vi trener bli, han har ingen mye mindre problemer med å veksle mellom høyt og lavt tempo enn tidligere.
Planen er å starte klasse 1 i  mai, og foreløpig ser det ut som ting går etter planen. Jeg har bestemt meg for at 1 mnd før start skal alle øvelsene være klare og den siste mnd skal jeg legge ned mye tid på kjede og helhetstrening.

Nå skal jeg ut å klappe på hinderet mitt igjen.