Elite debuten

Elitedebut idag!
Vi troppet opp på Hove for å være med i sørlandsappellen (uoffisielt stevne) og for å teste ut vår første start i elite. Det var 4 startende i elite, og vi var nr 2 ut. Jeg var ikke så veldig nervøs før vi skulle inn, for de fleste øvelsene har hun nå en forståelse for, og de funker bra når vi konkurransetrener og setter sammen kjeder. Det jeg var litt nervøs for var fellesøvelsene(som alltid) og avstanden som vi har nøret på så lenge og ikke tatt ut på lang avstand igjen. Jaja, noe må man jo bare gamble på.
Felles sitten var super bra! Hun satt som en prest hele tiden og beveget ikke en tå, er det mulig å være så glad! Fellesdekken snuste hun litt og lå ikke nede med hodet hele tiden så den fikk vi litt trekk på, det betyr bare at vi må trene mer i forrskjellige situasjoner. Det som var bra var at hun ikke la seg over på siden eller flyttet labber, som jo har vært et problem tidligere.
Fri ved foten føltes veldig bra idag, hun var akkurat passe posisjon, altså ikke for langt frem og hun hadde fin fokus. Vi fikk trekk fordi hun overarbeider med bakparten inn bak meg noen steder, altså veksler posisjon. Men helheten er jeg veldig fornøyd med!
Mannekengen var perfekt med både opptak og fokus i svingene, misset sitten så jeg gav en dobbelkommando uten å tenke meg om. Jeg vet ikke om det er til så særlig hjelp, så om jeg hadde tenkt gjennom det på forhånd hadde jeg ikke sagt noenting men bare gått videre, hun lærer ikke noe av det på et stevne likevel, dette må vi fikse så hun forstår hva hun skal. Altså ikke noen overraskelse, vi har slitt med den hele veien, i perioder funker den bra, men altså ikke helt hundre.
Innkallingen var superfin, alle begynte å le for hun hopper opp i luften og lander i en dekk når jeg kommanderer. Kråka 🙂
Ruta var skikkelig fin idag, full fart både til kon og rute og ingen tyvstart. Siden vi ikke har trent avslutninger på aldri den tid fikk vi trekk for det.
Appportering med dirrigering. Jeg viser ut fra kjegla uten å si noe, hun løper vinkelrett ut mot apportene som ligger ved sekretærbordet. Får stoppet henne og på neste kommando henter hun fint riktig apport. Vi skriver det på rutine kontoen og lover å trene på at det skal ligge andre apporter i nærheten av kjegla.
Hopp apport var perfekt, fin og dyp inngang.
Nesprøven ligger som nr 2 fra venstre, hun går inn helt riktig fra venstre men stoler ikke helt på at det virkelig er den og søker over resten før hun tar den riktige.
Avstanden måtte jeg ha 3 kommandoen for å få henne opp på første forflytning. Det har ALDRI hendt før så jeg ble helt perpleks der inne og visste nesten ikke hva vi skulle gjøre. Fikk henne opp og resten så ut som hun faktisk ikke hadde så mye fremdrift, altså fra mitt sted så det ut som hun hadde låste bakben, men jeg har brent meg på det før så jeg skal se videoen før jeg sier noe sikkert. Låsningen er jeg helt sikker på kommer av usikkerhet fordi vi har trent så mye på nært hold uten å ta det ut på full avstand, så bank i bordet kommer ikke det til å skje noe mer og vi kan heller bruke tiden på å trene den fornuftig ut på full avstand før neste stevne.
Note to self; husk å ta dommeren i hånda før du løper av banen
Her er poengene:
Felles sitt 10
Felles dekk 9
Fri ved foten 8,5
Mannekengen 5
innkalling 10
ruta 9,5
apport dirrigering 8
hopp apport 10
neseprøven 9
avstand 6,5
sum 273,5 1. premie og vinner av klassen

Alt i alt er jeg veldig godt fornøyd med gjennomføringen, jeg syns hun holder bra gjennom hele konkurransen, gjør det jevnt over bra og får misser de stedene som ikke er ferdig utviklet enda. Trena på og tusen takk for et bra arrangert stevne, bra støttespillere på sidelinjen; i love you, verdens snilleste fotograf og gratulerer til alle dere andre som fikk første premie!

IMG_5220