Dogs 4 all

Søndag  var det tid for årets siste stevne, denne gang i Lillestrøm. Stevnet var et uttakstevne til VM som skal gå neste år, det vil si at fra 1-10 plass gir poeng man tar med seg. Den som får flest poeng etter at alle stevnene er ferdige får være med på laget. I helgen var det derfor 36 stykker påmeldte i elite.

Heldigvis fikk jeg gå ganske tidlig i programmet, så jeg rakk å slappe av og gjøre litt andre ting etterpå. Vi startet med fellesdekk i en ring hvor vi endelig fikk 10, det har alltid vært et eller annet med dekken som gjør at vi ikke får bra men da lå hun helt stille hele tiden! Hurra!
Felles sitten i neste ring gikk også bra og en ny 10 er der.

Min neste plan var å dra Kry skikkelig høyt opp i aktivitetsnivå før vi gikk inn i ringen, for det har fungert veldig bra på treningene i det siste. Jeg glemte bare det faktum at i ringen vedsidenav var det NM i agility. Det vil si at Kry holdt på å lette når hun hørte hunder som løp gjennom tuneller, smalt med vippa og mennesker som jublet. Hun blir virkelig helt hinsides gal av å være i nærheten av agility.
Jeg merket det ikke før hun kom inn igjen med den første apporten og hun begynte å pipe. ARG, er det noe jeg virkelig har null toleranse for så er det lyd men nå måtte jeg bare bite det i meg og fortsette.

Hun lå veldig høyt oppe gjennom alle øvelsene i den første ringen, og det var ingen bra følelse. Heldigvis fikk jeg Bjarne til å filme meg for det ser mye bedre ut enn det føltes. Sa jeg at jeg hater lyd?

Før ring to varmet jeg derfor opp på en helt annen måte, jeg satt bare helt rolig og bruke omvendt lokking og prøvde å få henne ned på jorden.

Hun kjentes bedre ut da jeg gikk inn og det var mye mindre støy fra agilityringen akkurat da. Ingen lyd, men noen slurvefeil og så mistet hun neseprøven på vei inn. Det tar jeg helt på min kappe, jeg har sett tendensene men ikke tatt tak i det i tide. Snille Maria filmet ring 2.

Det jeg er veldig glad for er at det var to ringer og at jeg klarte å tenke så fort at jeg gjorde om på opplegget mitt, jeg er glad for at det fungerte så bra å veksle om, jeg er glad det gav meg et dytt i skulderen på at jeg må trene bedre og jeg er glad for at selv på en dårlig dag som denne fikk vi 271,5 poeng, 1.premie og en 10.plass.

Her er karakterene dersom noen er nysgjerrig

Felles sitt: 10
Felles dekk: 10
fot: 8,5 (midt på treet)
lynet: 7,5 (dobbelkommando på sitten)
Innkalling: 8 (første halvdel ikke bra, andre halvdel bedre)
Ruta: 9
apport dirr: 8,5
metall: 9,5
Neseprøve: 6,5
Avstand: 8
Sum: 271,5