Det ER gøy å trene

At vi syns det skal være gøy å trene hund er ingen hemmelighet, og det ER veldig gøy å trene. Spesielt om man kan drive lekutvikling.
Neste helt starter vår elitesatsing i lydighet. Tolv flinke deltakere skal være med gjennom tre helger og trene alt de er gode for så de kan bli så flinke som bare det.

Elitesatsingen er full, men vi har en ledig plass på sommerleiren i lydighet 24-26 juni og noen plasser ledig på spesialsøkskurset 23-24 juli med Anniken Svensson fra hundcampus. Les mer på kurs siden.
Vi planlegger også flere spennende kurser med både oss selv som instruktører og innleid kompetanse, følg med på siden vår her eller på facebook siden vår for å bli informert før alle andre.

To av dem som skal være med på elitesatsingen er Hilde og Kari-Anne. Begge to har gått på kurs for oss tidligere og Hilde sin Kenzi har jeg fulgt helt siden hun var valp.
De to siste dagene har jeg vært oppe og drillet og grillet dem litt i ulike øvelser.
Når man skal trene hund er det en kunst å legge hunden på rett stressnivå. De skal være så høyt oppe at de er fokuserte og klarer å lukke ute forstyrrelser samtidig som de ikke skal være for giret så de ikke klarer å prestere.
Både Kenzi og Emil har masse bra grunnarbeid, men begge to har en tendens til å bli litt over the top og dermed blir ikke konsentrasjonen like bra.
Man kan se for seg treningen som en vektskål, alt man gjør skal i teorien ende opp i likevekt. Har man en hund som er rolig og avbalansert må man legge dobbelt så mye arbeid på øvelser hvor hunden må ta i, reagere raskt og springe fort. Har man derimot en hund som kaster seg inn i den ene øvelsen etter den andre og krever at det skjer noe hele tiden må man legge desto mer arbeid i selvkontroll og bliøvelser.
Mer om treningen kan dere lese om her i Hilde sin blogg og her i Kari-Anne sin blogg.
Hilde var så snill å ta noen bilder av meg når jeg lekte med Kenzi og se så glad jeg blir av å trene, det kjennes ut som å sveve!