Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Det er aldri forsent å ta opp noe nytt – Hundetrener Siv Svendsen

Det er aldri forsent å ta opp noe nytt

I brist på treningstimer lagt ned i den lille krokodillen har jeg prøvd meg på litt andre ting. Jeg har foreksempel begynt å trene freestyle med nemo. Det startet som en morsom liten treningsøkt, men jo mer jeg trener desto sikrere blir jeg på at dette kan være midt i blinken å trene med akkurat Nemo. For det første har han et veldig fokus på meg, han ser glad og sjarmerende ut og ikke minst er han en reser til å improvisere. Dersom han ikke vet helt hva han skal gjøre så kaster han seg inn i en piruett eller en annen øvelse vi har trent på tidligere. Jeg tror også jeg har funnet frem til en låt som passer oss også, men jeg har ikke helt bestemt meg.
Men hvor finner man egentlig ut hvor det er freestylekonkurranser?
Kry har tatt opp igjen sin spor karriere ettersom det nesten er det eneste hun kan gjøre som ikke involverer løping eller kamping. Siden jeg er en novise når det gjelder spor er det vanskelig å se for meg hvordan hun går og hvordan vi skal gjøre det videre. Hun har gått fire spor på to dager og summa summarum må jeg si hun jobber bra, hun gir seg ikke går på og tempoet er også litt lavere enn når vi la det fra oss igjen forrige gang.
Det eneste jeg er veldig i tvil i nå er hvordan jeg skal bruke lina. Til nå har jeg jobbet med at dersom hun går av sporet så holder jeg henne igjen og dersom hun går på så følger jeg etter.
Problemet er bare når hun har rett og jeg har feil, jeg er sikker på at sporet ikke går der hun vil helt til jeg ser merkene mine rett over der hun går.
I tillegg tror jeg at jeg blir mer opptatt av å følge med på hvor merkene står enn å lese hunden, når vi skal ut og konkurrere og gå fremmede spor kan jeg jo bare stole på henne, så det viktigste oppgave må jo være å kunne se på henne når hun er i sporet og når hun følger et annet eller utreder noe på siden.
Det eneste jeg lurer på da igjen er hvordan man gjør om hunden går feil om man ikke skal styre med lina.
Dersom noen har innspill på hva som er lurt og ikke lurt å gjøre så blir jeg veldig glad.

I vente på at kry skal bli frisk nok til å bli en vanlig hund har jeg laget leker.
Fleeceleksakene er bestanding populære når vi har kurs og det er en hund som ikke vil leke. Lekene er skikkelig lange, og de som har en ball på enden er ekstra spennende for mange.
Nemo har falt for en fleeceleke med innflettet pels mens kry nok gjerne skulle hatt både fleece og ball på sin leke.
Lang fleeceflette: 100,-
Fleeceflette med pels flettet inn /flette bare av pels: 150,-
Fleecefletter med ball:150,-
Fleeceflette med pels og ball: 165,-