Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Dagens kjepphest – Hundetrener Siv Svendsen

Dagens kjepphest

 

Dagens kjepphest er; Kjeder trenger ikke å være så skummelt!

Kjeder betyr for meg å strekke tiden mellom belønningene. Det kan være at jeg går tre øvelser før hunder får belønning, eller kanskje et helt program.

Men, det trenger ikke å være så mye. Med unge hunder eller nye øvelser kan kjeder bare være å gå tre moment før belønningene kommer. Gå akkurat litt forbi det punktet hvor hunden forventer at det skal komme en belønning.

Denne filmen er perfekt som vedlegg til dagens kjepphest. Siden jeg belønner Flint for å gå på matta ganske ofte når vi trener velger jeg å gjøre to moment til istedenfor å belønne. Når hun så henger seg på og tar kontakt belønner jeg. Enkelt, og morsomt!
Jeg hadde egentlig tenkt å belønne når hun kom på plass, men siden hun var så opptatt med å tygge ull og dermed ikke så på meg så gikk jeg et par skritt fri ved fot helt til hun løftet hodet og begynte å jobbe igjen.
Etter en slik liten kjede belønner jeg alltid veldig bra og veldig lenge så jeg forteller til hunden at; dette, det lukter det gull av!