Dagen før dagen

IMG_5919

Dette er altså ståen i avstandskommandoen vi har så problemer med. Kanskje spesielt når jeg står nærme, så strekker hun seg liksom så langt hun kan uten å bevege bakbena mot godbitene. Hvis jeg bruker omvendt lokking får jeg en skikkelig fin bakoversitt når jeg står nærme, problemet nå er å få det ut på lang avstand og å få vekk hjelpen med å holde frem godbiten. Innimellom går det veldig bra, men vårt største problem nå er når jeg tar hele øvelsen, å få henne til å skifte like fint da som når vi bare trener to skifter av gangen.
Lise stod bak kry idag og kikket på bakbena mens jeg gikk langt avgårde, det er nemlig umulig for meg å la være å belønne skifter uten låste bakben for jeg ser det ikke på avstand. Hun klikket for hvert fine skiftet så jeg kunne belønne de som var bra.
Sitten fikk jeg belønnet mange ganger idag på lang avstand og inni hele øvelsen! Liggen derimot har jeg ikke fokusert så mye på for den har vært grei nok, så det fikk jeg tilbake idag. Ikke bra skifter i det hele tatt, så der må vi legge litt fokus.
Jaja, vi klarer kanskje ikke fikse alle detaljer frem til morgendagen, men vi kan hvertfall øke øddsene våre littegrann.

Innkallingen har jeg lagt mer fokus på selve stoppen, jeg vil ha en hopp stopp, for det er eneste måten jeg har funnet hvor jeg kan ha svart hvite kriterier for hva som er bra og ikke. Jeg har gått ifra henne i stå og kommandert hopp, jeg har kastet godbiter langt avgårde og kommandert hopp på tilbakeveien og idag holdt lise henne så jeg kunne kommandere idet hun var på vei inn. Det var vanskelig, hun fikk et alt for stort sug inn og stoppet ikke slik jeg vil. Ikke før helt på slutten fikk vi til en skikkelig fin en, og da truet lise meg til å stoppe (Jeg fortsatte å trene litt etterpå når hun ikke så meg)
Dekken under innkalling er fortsatt litt som bambi på isen, men det er ikke noe jeg gidder legge energi på til imorgen.
Det som er bra med innkallingen nå er at jeg har fått fin fart alle gangene, og det er jeg fornøyd med.

Nå tror jeg vi sier oss fornøyd med hundetrening frem til imorgen og så skal jeg bare konsentrere meg om mine oppgaver og min mentale trening. Jeg har nemlig fått klare retningslinjer på hva jeg skal fokusere på ikveld av min kjære coach 🙂