Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 604 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/index.php:52) in /customers/a/8/2/sivsvendsen.no/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 612 Dag 9 Forberedelser til sideforflytninger eller gå planken – Hundetrener Siv Svendsen

Dag 9 Forberedelser til sideforflytninger eller gå planken

 

Som enda et ledd i treningen mot bedre kroppskontroll har jeg introdusert Flint for planken.

Jeg er for å trene inn bra grunnleggende ting som gjør det enklere for hunden når du skal lære inn the real deal, planken er en sånn ting. Her blir det tydelig for hunden hva den skal gjøre og den får masse belønninger for riktige bevegelser. Slå av lyden dersom du får angst av for mye klikking.
Som enda en grunnleggende ting før planken igjen burde du ha trent inn klossen både på høyre og venstre side. Hvis dere ser nøye etter ser dere at det faktisk er den samme bevegelsen hun gjør på planken som på klossen. Bare at hun ikke får fullført den og forbena flyttes stadig bortover.

Jeg klikker først for bena på planken, deretter forbensbevegelser bortover og til sist bakbensbevegelser. Husk på å trene begge sider i samme slengen, har dere gjort som meg og trent mest kloss på venstre side så skal vi gå mest mot høyre.
Det kommer ganske bra frem i filme også, sideforflytninger mot venstre har hun lett for, til høyre må hun tenke litt mer.

Har du ikke en planke så bruk en fortauskant eller en remse av klær, det skal bare være noe midlertidig som gjør det lettere for hunden å forstå hvordan den skal flytte seg.

Kjør på!