Dag 8 Rygge fra fører, eller hvordan stokke på lange ben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Endelig filmtime igjen.
Flint har mest bare trent gjeting i det siste, men nå er det tid for å ta opp igjen fot treningen. Siden hun har litt vanskelig for å rygge, vanskeligere enn de to andre har jeg måtte gå litt i tenkeboksen og prøvd å finne ut hva jeg har gjort annerledes med dem.
Det virker som hun har veldig dårlig kontroll over sine lange lemmer og jeg vil ha mer rett i treningen.
Så kom jeg på det, alle mine andre hunder har jo lært å rygge fra meg. En finfin måte å belønne riktige bevegelser uten å måtte snu seg eller stå skjevt for å se.
Foran meg har jeg full kontroll på hvordan det ser ut og hun tenker ikke å tenke på hvordan hun skal holde posisjon i tillegg. En ting av gangen som min strenge trener sa til meg igår.

Jeg vil helst at hunden skal rygge frivillig, altså uten noe hjelp fra meg. MEN, jeg kan legge til rette for at det skal bli bra i starten ved å stå i en gang eller langs bordet og veggen. Enten slipper du første godbit foran bena dine eller så belønner du hunden for at den reiser seg opp eller bare står foran deg. Så begynner moroa.
Mens hunden spiser stiller jeg meg opp helt foran hunden, jeg passer på at når hunden er ferdig å spise så står jeg helt stille så ikke det er min bevegelse som setter hunden igang. Siden jeg står skikkelig nært når hunden ser opp vil de fleste flytte bakbena et skritt eller to og det belønner jeg.
Mens den spiser gjentar jeg prosedyren et par ganger til før jeg blir stående igjen og ser om hunden likevel flytter bakbena uten at jeg står over den.
Jo lengre unna hunden kommer jo mindre bevegelser belønner jeg, godbiten (forsøker jeg) alltid å kaste mellom forbena på hunden eller hvertfall rett foran den.
Kommer den mot meg gjør jeg ingentig men da må den rygge et skritt eller to ekstra før den får belønning.
Jeg bruker ikke klikker når jeg trener rygging, det er lettere å angre på at du hadde tenkt å kaste enn å klikke feil og få masse skrap på kjøpet.

Så for hunden begynner å skjønne tegninga endrer jeg på noe, kan den gjøre det samme om du har en leke i hånden?
Det tok litt tid før Flint skjønte det var samme øvelsen, så jeg har spart dere for kjedelig film og klippet rett til der hun begynner å forstå at; Aha, du vil jeg skal gjøre akkurat det samme!

Go get them